Boris Johnson tager fuldt ansvar: Jeg har lært min lektie

Den britiske premierminister er rystet over noget af den opførsel, der fremgår af partygate-rapport.

Boris Johnson er "rystet" over noget af den opførsel, som partygate-rapporten afslører. Nogle episoder var han desuden ikke bekendt med, siger han. <i>-/Ritzau Scanpix</i>

Boris Johnson er "rystet" over noget af den opførsel, som partygate-rapporten afslører. Nogle episoder var han desuden ikke bekendt med, siger han. -/Ritzau Scanpix

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, påtager sig onsdag "det fulde ansvar" for den politiske skandale, der har fået tilnavnet partygate.

Det siger han onsdag i det britiske parlament.

Sagen handler om brud på coronaretningslinjer i forbindelse med fester i de britiske regeringskontorer. Onsdag er en rapport om sagen offentliggjort, og her bliver ansvaret placeret hos landets øverste ledelse.

- Jeg tager det fulde ansvar for alt, der skete på min vagt, siger Johnson.

Han tilføjer, at han er "rystet" over noget af den opførsel, som rapporten afslører. Nogle episoder var han desuden ikke bekendt med, lyder det.

- Min korte tilstedeværelse ved disse begivenheder faldt ikke uden for retningslinjerne. Men det gør sig tydeligvis ikke gældende i nogle tilfælde, hvor jeg havde forladt selskabet, eller hvor jeg ikke engang befandt mig i samme bygning, siger premierministeren onsdag.

Han siger desuden, at han er "ydmyg" og "har lært sin lektie".

I rapporten, der er udgivet af embedskvinden Sue Gray, meldes der blandt andet om en fest den 18. juni 2020. Her var Storbritannien lukket ned.

- Der var voldsomt alkoholindtag af nogle. Én fik det dårligt, og to andre var indblandet i en mindre slåskamp, skriver Sue Gray.

Boris Johnson nævns ikke i forbindelse med ovenstående fest. Han deltog dog blandt andet i en fest på sin fødselsdag dagen efter - 19. juni.

Onsdag har Boris Johnson igen undskyldt for at deltage i fødselsdagsfesten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.