Boris Johnson nægter at forlade en regering i krise

Selv om adskillige ministre er fratrådt det seneste døgn, har Boris Johnson ingen planer om at gøre det samme.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, nægter at trække sig fra posten. Det siger han under spørgetime onsdag. <i>Handout/Ritzau Scanpix</i>

Den britiske premierminister, Boris Johnson, nægter at trække sig fra posten. Det siger han under spørgetime onsdag. Handout/Ritzau Scanpix

Boris Johnson nægter at trække sig som britisk premierminister. Dermed trodser han det stigende pres på ham for at gå af.

Han vil med egne ord blive ved med at kæmpe for ikke at forlade en regering i krise.

Det siger Boris Johnson onsdag eftermiddag. Udtalelsen kommer i forbindelse med en spørgetime i det britiske Underhus.

Det konservative parlamentsmedlem Tim Loughton spørger Johnson under spørgetimen, om der er nogen omstændigheder, som ville betyde, at premierministeren ville gå af.

- Det er klart, hvis der var omstændigheder, hvor jeg følte, at det var umuligt for regeringen at fortsætte med det mandat, vi har fået, eller hvis jeg for eksempel følte, at vi ikke var i stand til at støtte Ukraine, ville jeg trække mig, svarer Johnson.

- Men ærlig talt er en premierministers opgave under vanskelige omstændigheder, når du har fået et kolossalt flertal, at fortsætte. Og det har jeg tænkt mig at gøre, siger han.

Spørgetimen kommer, efter at otte ministre på et døgn har forladt regeringen i protest mod Boris Johnson. Derudover har adskillige konservative parlamentsmedlemmer trukket sig.

Senere onsdag eftermiddag, hvor yderligere seks ministre har forladt regeringen, gentager Boris Johnson, at han ikke vil trække sig.

Det sker på vej ind til et planlagt møde i den såkaldte Liaison-komité, hvor medlemmerne af komitéen får mulighed for at udspørge premierministeren om vedkommendes politik på alle områder. Det sker normalt tre gange om året.

Adspurgt om, hvorvidt Johnson vil gå af, svarer han "Nej, nej nej".

Johnsons regering er de seneste måneder blevet ramt af en række skandaler.

Den seneste i rækken drejer sig om et tidligere parlamentsmedlem, der blev tvunget til at gå af efter afsløringer om seksuelle krænkelser. I sagen ændrede Boris Johnson forklaring ad flere omgange.

Det fik finansminister Rishi Sunak og sundhedsminister Sajid Javid til at trække sig tirsdag.

Desuden har Boris Johnson været i modvind under den såkaldte partygate-skandale.

Her blev det afsløret, at der var blevet holdt fester i premierministerens embedsbolig på Downing Street 10 under coronanedlukningen i 2020.

Johnson står stadig over for en parlamentarisk undersøgelse af sagen.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.