Brandslukkere bremser flammer i stor californisk skovbrand

Brandslukkere gør fremskridt mod Oak Fire, som har tvunget tusindvis af mennesker til at forlade deres hjem.

En helikopter smider vand på den enorme skovbrand Oak Fire, som i øjeblikket raserer i det centrale Californien. <i>Carlos Barria/Reuters</i>

En helikopter smider vand på den enorme skovbrand Oak Fire, som i øjeblikket raserer i det centrale Californien. Carlos Barria/Reuters

Utrættelige brandslukkere har formået at bremse kæmpeskovbranden Oak Fire i den amerikanske delstat Californien.

I en rapport fra delstatens afdeling for skovbeskyttelse lyder det, at personalet på stedet "gør gode fremskridt" mod branden, hvis navn kan oversættes til egetræsbranden.

- Brandaktivitet var ikke lige så ekstrem i dag, som den tidligere har været, lød det i rapporten søndag lokal tid.

Det skriver det amerikanske nyhedsbureau AP.

Mandag morgen lokal tid var mere end 67 kvadratkilometer brændt, skriver nyhedsbureauet. Det svarer knap og nap til størrelsen på den danske ø Tåsinge, som ligger mellem Fyn og Langeland.

Myndigheder har beskrevet branden som "eksplosiv", fordi den spreder sig gennem knastør skovbund, som er forårsaget af en af områdets værste tørker nogensinde.

6000 mennesker i området ved Oak Fire har fået besked på at evakuere. Ifølge AP har branden indtil videre ødelagt ti ejendomme og gjort betydeligt skade på fem andre. Adskillige veje i området er blevet spærret.

Det bliver lige nu undersøgt, hvordan branden er opstået. Den har raseret siden fredag, og både helikoptere, bulldozere og manuel brandslukning er indsat.

Ifølge eksperter er menneskeskabte klimaforandringer grunden til ekstremt vejr, som har ledt til både hedebølger, tørker og oversvømmelser forskellige steder i verden i løbet af de seneste uger.

Også Kina og flere lande i Europa, herunder Grækenland, Portugal, Spanien og Frankrig, er denne sommer plaget af skovbrande.

Alene i Grækenland har varme og tørt vejr ført til, at 141 brande er blusset op de seneste tre dage.

Søndag eftermiddag udbrød der brand i landsbyer i nærheden af Olympia, en helligdom i det antikke Grækenland, hvor de olympiske lege stammer fra.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.