Brite ansat på ambassade sigtes for af spionere for Rusland

57-årig brite var vagt på britisk ambassade i Berlin. Onsdag er han blevet udleveret og sigtet for spionage.

Den britiske ambassade i Berlin. Her arbejdede en 57-årig britisk mand. Han blev onsdag udleveret til de britiske myndigheder, der har rejst flere sigtelser mod ham for spionage til fordel for Rusland. (Arkivfoto). <i>Michael Sohn/Ritzau Scanpix</i>

Den britiske ambassade i Berlin. Her arbejdede en 57-årig britisk mand. Han blev onsdag udleveret til de britiske myndigheder, der har rejst flere sigtelser mod ham for spionage til fordel for Rusland. (Arkivfoto). Michael Sohn/Ritzau Scanpix

En britisk mand, der har arbejdet på den britiske ambassade i den tyske hovedstad, Berlin, er blevet sigtet af de britiske myndigheder for spionage til fordel for Rusland.

Den 57-årige David Ballantyne Smith er onsdag blevet udleveret af Tyskland til den britiske ordensmagt. Det oplyser politiet i London.

Han er sigtet for at have videregivet oplysninger, der har været nyttige for Rusland.

Den anklagede blev anholdt i august sidste år af tysk politi.

Han er sigtet i henhold til en lovgivning, der kendes som Official Secrets Act.

Han boede i byen Potsdam uden for Berlin, og han arbejdede som sikkerhedsvagt på den britiske ambassade. Her skal han have samlet informationer med henblik på at give dem videre til en fremmed stat, hedder det.

Nick Price fra den britiske anklagemyndighed siger, at der er rejst ni sigtelser mod Ballantyne Smith.

- Han er anklaget for syv forhold om indsamling af informationer med henblik på at sende dem videre til de russiske myndigheder, et forsøg på kommunikation, og et (forhold) om at give oplysninger til en person, som han troede var en del af de russiske myndigheder, siger Price.

Den 57-årige vil torsdag blive stillet for en dommer i London.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.