Millioner følger koncert for dronningen ved Buckingham Palace

Store musiknavne er lørdag aften i London for at fejre dronning Elizabeth. Men hovedpersonen er ikke mødt op.

Festglade briter på vej op ad The Mall i London til Buckingham Palace lørdag aften, hvor en stjerneparade af musikere fejrer donning Elizabeth og hendes 70 år på tronen. <i>Henry Nicholls/Reuters</i>

Festglade briter på vej op ad The Mall i London til Buckingham Palace lørdag aften, hvor en stjerneparade af musikere fejrer donning Elizabeth og hendes 70 år på tronen. Henry Nicholls/Reuters

Mange tusinde mennesker har lørdag bevæget sig op ad The Mall og samlet sig foran Buckingham Palace i London for at deltage i en stor fest for dronning Elizabeth, der kan fejre 70 år som statsoverhoved.

Nogle af Storbritanniens største musikere - med bidrag fra blandt andet USA - vil fyre op under festen for den 96-årige dronning. Det er tredjedagen af en fire dage lang fejring af dronningen.

Der er en række medlemmer af den royale familie til stede ved koncerten. Heriblandt dronningens søn, prins Charles, som holdt tale for sin mor.

- Deres Majestæt, de har været med os i svære tider. Og de har bragt os sammen for at fejre stolte øjeblikke og glæde, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han roser også sin mor for altid at være med det britiske folk.

- Du fortsætter med at skabe historie, siger han i talen.

Prins Charles tilføjer i talen, at dronningens afdøde mand, prins Philip, ville have nydt koncerten og fejringen af dronningen.

Men hovedpersonen selv, dronningen, var ikke med, rapporterer BBC. Hoffet oplyste allerede torsdag på førstedagen af en fire dage lang fejring, at dronningen følte sig udmattet.

Koncerten "Party at the Palace" finder sted foran det royale palads Buckingham Palace.

22.000 publikummer er mødt op. De fleste pladser er fordelt ved et landsdækkende lotteri. Stemningen er høj, melder de britiske medier. Også selv om landets meteorologiske tjeneste har advaret om, at det måske bliver tordenvejr, rapporterer avisen Daily Telegraph.

Men mange millioner følger med derhjemmefra. BBC har fra klokken 20.30 dansk tid sendt direkte fra koncerten.

En lang række musikere har spillet ved koncerten. Det er blandt andet Queen, Diana Ross, Bonnie Tyler, Andrea Botticelli, Alicia Keyes, Rod Stewart, Hans Zimmer og George Ezra.

Og der er også blevet plads til dette års britiske deltager ved det internationale melodigrandprix, Sam Ryder, der var lige på nippet til at tage førsteprisen.

De mange tilskuere bliver heller ikke snydt for Elton John. Han bidrager på afstand med en video.

Fejringen af det store platinjubilæum begyndte torsdag.

Torsdag vinkede den britiske dronning fra balkonen på Buckingham Palace sammen med nogle af sine børn og børnebørn til fremmødte briter. Senere samme aften deltog hun i en fakkeltænding.

Fredag måtte dronning Elizabeth trække sig fra festlighederne, fordi hun havde "oplevet ubehag".

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.