Britisk minister venter nu mere selvransagelse i Rusland

Ben Wallace: Invasion har kun medført international isolationisme og ydmygelse for Rusland.

- Nu hvor denne by også er opgivet, så må almindelige mennesker i Rusland da begynde at stille sig selv spørgsmålet: Hvad skal det hele være godt for? <i>Andy Commins/Ritzau Scanpix</i>

- Nu hvor denne by også er opgivet, så må almindelige mennesker i Rusland da begynde at stille sig selv spørgsmålet: Hvad skal det hele være godt for? Andy Commins/Ritzau Scanpix

Den britiske forsvarsminister, Ben Wallace, siger lørdag, at Ruslands "strategiske fejl" i den ukrainske by Kherson vil så tvivl i den russiske offentlighed omkring hele idéen med krigen i Ukraine.

Kherson er den første større by, som Ukraine har generobret fra det russiske militær, efter at præsident Vladimir Putin beordrede sine styrker ind i nabolandet den 24. februar.

- Ruslands erklærede tilbagetrækning fra Kherson udgør endnu en strategisk fejl for dem. I februar mislykkedes det for Rusland at erobre nogle af dets markante mål - på nær Kherson, siger Wallace og tilføjer:

- Nu hvor denne by også er opgivet, så må almindelige mennesker i Rusland da begynde at stille sig selv spørgsmålet: Hvad skal det hele være godt for?

USA har hyldet Ukraines genindtagelse af Kherson ved Sortehavet som en "ekstraordinær sejr".

Mens russerne har trukket deres militær tilbage til defensive positioner på østbredden af Dnipro-floden, så siger Wallace, at invasionen af Ukraine kun "har medført international isolationisme og ydmygelse".

- Storbritannien og det internationale samfund vil fortsætte med at støtte Ukraine, og mens tilbagetrækningen er velkommen, så er der ingen, som kommer til at undervurdere den fortsatte trussel, som Den Russiske Føderation udgør.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.