Britiske formandskandidater skal dyste i tre tv-debatter

Den nye leder af Det Konservative Parti i Storbritannien vælges i sidste ende af cirka 200.000 partimedlemmer.

Tidligere finansminister Rishi Sunak, som ses på billedet, har ligget i top ved de to afstemninger, der hidtil har været. Men han står over for skarp konkurrence fra både udenrigsminister Liz Truss og viceminister for handel Penny Mordaunt. (Arkivfoto). <i>Peter Nicholls/Reuters</i>

Tidligere finansminister Rishi Sunak, som ses på billedet, har ligget i top ved de to afstemninger, der hidtil har været. Men han står over for skarp konkurrence fra både udenrigsminister Liz Truss og viceminister for handel Penny Mordaunt. (Arkivfoto). Peter Nicholls/Reuters

Der er ingen klar favorit i ræset om at blive den næste konservative leder i Storbritannien og dermed også landets næste premierminister.

Men det kan de næste dages tv-debatter måske ændre på.

I hvert fald står de fem tilbageværende kandidater over for flere ture i tv-studier for at debattere, hvem der er bedst egnet til at lede Det Konservative Parti og dermed også Storbritannien.

Den første tv-debat finder sted fredag aften på Channel 4.

Søndag følger en debat på ITV, inden de mandag debatterer en sidste gang på tv på Sky News, før de konservative parlamentsmedlemmer endnu en gang skal tage stilling til, hvem der ikke længere skal være med i kampen om formandsposten.

Kandidaten med færrest stemmer fra konservative parlamentsmedlemmer mandag ryger ud af ræset. Sådan fortsætter forløbet, indtil der er to kandidater tilbage 21. juli.

Tidligere finansminister Rishi Sunak har ligget i top ved de to afstemninger, der hidtil har været.

Men han står over for skarp konkurrence fra både udenrigsminister Liz Truss, som har opbakning fra flere fremtrædende medlemmer, og viceminister for handel Penny Mordaunt, som står godt i målinger hos partimedlemmerne.

Derudover er også tidligere viceminister for ligestilling Kemi Badenoch og Tom Tugendhat, formand for parlamentets udenrigsudvalg, stadig med i kapløbet.

Tugendhat håber på at få momentum via tv-debatterne.

- I aften er en stor begivenhed, fordi det faktisk ikke kun handler om de konservative medlemmer, selv om de er vigtige, men om landet som helhed.

- Alle er nødt til at vise, at de er i stand til at videreformidle de konservative budskaber skarpt og debattere med hårdhed. Det handler om at regere Storbritannien, siger han.

Den nye leder skal i sidste ende vælges af landets cirka 200.000 konservative partimedlemmer. Afgørelsen af denne afstemning er efter planen klar 5. september.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden