Ministre går af i forsøg på at fordrive Boris Johnson

Boligminister blev fyret, og Wales-minister har selv trukket sig. Flere ønsker Boris Johnsons tilbagetrædelse.

Storbritanniens transportminister, Grant Shapps, ses onsdag aften på vej til Downing Street 10 for - sammen med en gruppe andre nuværende ministre - at bede premierminister Boris Johnson gå af. <i>Daniel Leal/Ritzau Scanpix</i>

Storbritanniens transportminister, Grant Shapps, ses onsdag aften på vej til Downing Street 10 for - sammen med en gruppe andre nuværende ministre - at bede premierminister Boris Johnson gå af. Daniel Leal/Ritzau Scanpix

Udskiftningerne i den britiske regering fortsatte onsdag aften. Her kom det frem, at premierminister Boris Johnson har givet sin boligminister, Michael Gove, sparket, efter at ministeren havde opfordret Johnson til at træde af.

Senere kunne ministeren for Wales, Simon Hart, oplyse på sin Twitter-profil, at han havde trukket sig fra regeringen.

Simon Hart var blandt de ministre, som ifølge blandt andet Sky News og BBC onsdag aften ville bede Johnson om at trække sig.

BBC skriver, at også transportminister Grant Shapps skulle være en del af delegationen. Det samme var ministeren for Nordirland, Brandon Lewis.

Også den nyudnævnte finansminister Nadhim Zahawi og landets handelsminister, Kwasi Kwarteng, er blandt de ministre, som onsdag skulle opfordre Johnson til at gå af, skriver Sky News.

Gruppen af kabinetministre, som der er 20 af i alt, skulle ifølge medierne møde Boris Johnson i Downing Street 10, som er den britiske embedsbolig for premierministeren.

Også den konservative chefindpisker, Chris Heaton-Harris, var ifølge Sky News til stede i Downing Street 10.

Som indpisker har han blandt andet ansvaret for sine partimedlemmers tilstedeværelse under debatter og ved afstemninger. Han skal forsøge at holde sammen på partimedlemmerne, så de stemmer ens i de vigtige afstemninger.

Zahawi, der hidtil har været uddannelsesminister, afløste så sent som tirsdag Rishi Sunak, der samme dag trak sig fra finansministerposten i protest mod Johnson.

Boris Johnson kæmper i disse dage for sit politiske liv, mens en række medlemmer af regeringen forlader deres poster i protest mod ham.

Tirsdag trak også den daværende sundhedsminister, Sajid Javid, sig.

Boris Johnson afviser selv ifølge nyhedsbureauet Reuters at give en kommentar til ministrenes fremmøde. Han afviser, som han har gjort flere gange onsdag, at gå af.

Johnson og hans regering trækker en række skandaler efter sig.

Den seneste i rækken drejer sig om et tidligere parlamentsmedlem, Chris Pincher. Han blev tvunget til at gå af efter beskyldninger om seksuelle krænkelser.

Tirsdag måtte Boris Johnson undskylde for, at han i februar havde udpeget Pincher til en stilling, hvor han skulle håndhæve partidisciplin.

Det skete, selv om Johnson var blevet orienteret om, at Pincher var anklaget for seksuelle krænkelser.

Også partygate-skandalen, som handler om ulovlige fester holdt i regeringskontorerne, mens landet var underlagt strenge coronaregler, har medført kritik af Johnson.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.