Caribisk minister skudt og dræbt af livslang ven under møde

Det er foreløbig uvist, hvad der ligger bag drab på miljøministeren i den Dominikanske Republik.

Ansatte flygter ud af et vindue, efter at miljøministeren i den Dominikanske Republik, Orlando Jorge Mera, mandag blev skudt og dræbt under et møde på sit kontor. Den formodede gerningsmand er anholdt. Der er tale om en person, som den 55-årige minister havde været ven med siden sin barndom. <i>Pedro Bazil/Ritzau Scanpix</i>

Ansatte flygter ud af et vindue, efter at miljøministeren i den Dominikanske Republik, Orlando Jorge Mera, mandag blev skudt og dræbt under et møde på sit kontor. Den formodede gerningsmand er anholdt. Der er tale om en person, som den 55-årige minister havde været ven med siden sin barndom. Pedro Bazil/Ritzau Scanpix

Miljøministeren i den Dominikanske Republik, Orlando Jorge Mera, er mandag blevet skudt og dræbt under et møde på sit kontor. Drabet blev angiveligt begået af en person, som var nær ven af ministeren.

Det oplyser en talsmand for landets præsident ifølge det britiske medie BBC mandag.

Motivet for drabet kendes ikke.

Den formodede gerningsmand, en forretningsmand ved navn Miguel Cruz, er anholdt.

Den 55-årige Mera tiltrådte som miljøminister i august 2020, efter at Luis Abinader havde vundet præsidentvalget i det caribiske land.

I et tweet kondolerer præsident Abinader familien til den dræbte minister.

- Hvil i fred, min elskede ven, slutter tweetet.

Præsidenten har erklæret tre dages landesorg. Det indebærer, at nationalflaget skal vaje på halv stang på sørgedagene på offentlige bygninger og steder i hele landet.

Desuden har præsidenten bedt landets militær om at hædre Orlando Jorge Mera. Det skriver den dominikanske avis Listin Diario.

Orlando Jorge Mera, der var advokat og politiker, var søn af tidligere præsident Salvador Jorge-Blanco og medstifter af regeringspartiet, Det Moderne Revolutionsparti (PRM).

Han efterlader sig en hustru, som er den Dominikanske Republiks ambassadør i Brasilien, og to sønner. Den ene af sønnerne er også valgt ind i parlamentet for PRM.

I en udtalelse oplyser familien, at Orlando Jorge Mera blev ramt af adskillige skud affyret af en mand, som han havde været ven med siden barndomsårene. Der blev ifølge Listin Diario hørt seks skud fra kontoret.

- Vores familie tilgiver personen, som gjorde dette. Et af Orlandos største karakteristika var ikke at bære nag, skriver familien.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden