Dansk fotograf bliver slået af storfilm ved oscaruddeling

Fotograf Dan Laustsen vandt ikke sin første Oscar for Bedste Fotografering ved årets uddeling.

Ved oscaruddelingen i 2018 var fotograf Dan Laustsen nomineret for "The Shape of Water". (Arkivfoto). <i>Mario Anzuoni/Reuters</i>

Ved oscaruddelingen i 2018 var fotograf Dan Laustsen nomineret for "The Shape of Water". (Arkivfoto). Mario Anzuoni/Reuters

Anden gang var ikke lykkens gang for den danske fotograf Dan Laustsen ved årets oscaruddeling.

I kategorien Bedste Fotografering, hvor han var nomineret for sit arbejde på filmen "Nightmare Alley", gik statuetten som forventet til Greig Fraser.

Fraser har styret kameraet på storfilmen "Dune", der allerede har vundet flere priser ved oscaruddelingen i år.

- Det er en skøn film, flot lavet, så det er en stor ære for Greig Fraser. Det kan man kun være glad for på hans vegne, siger Dan Laustsen efter prisen er uddelt.

Han var glad for blot at være nomineret igen.

- Der er ikke meget at sige, andet end at det er skønt at være nomineret. Der er en, der vinder, og en masse, der får en masse ære. Sådan skal man se på det. Det er ikke et 100-meterløb.

- Jeg tager fornøjelsen og glæden med videre. Jeg synes, det er en stor ære, og det skal man være glad og stolt over. Det er fantastisk på alle måder at blive nomineret, så der er ikke noget at være ked af, selv om det selvfølgelig altid er sjovt at vinde, siger Dan Laustsen.

Dan Laustsen var også nomineret tilbage i 2018 for "The Shape of Water", men dengang blev det heller ikke til en Oscar.

Begge gange har han arbejdet sammen med instruktøren Guillermo del Toro.

"Nightmare Alley" er også nomineret i kategorien Bedste Film. Den er optaget i Toronto i Canada og har blandt andet Cate Blanchett og Bradley Cooper på rollelisten.

I Danmark har Dan Laustsen blandt andet stået bag "Drengene fra Sankt Petri" og "Nattevagten".

Bedste Fotografering var den anden pris uddelt ved årets oscarshow med en dansk nomineret. I kategorien Bedste Kortfilm måtte Martin Strange-Hansen og filmen "On My Mind" se sig slået af filmen "The Long Goodbye".

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden