De første ofre for skoleskyderi i Texas bliver begravet

Den lille by Uvalde tager tirsdag afsked med to af de piger, som blev dræbt af 18-årig mand i skoleskyderi.

Byen Uvalde begyndte tirsdag at begrave ofrene for et skoleskyderi for en uge siden, hvor 19 elever og to lærere blev dræbt. Her bliver kisten med den tiårige pige Amerie Jo Garza båret ind den katolske kirke Sacred Heart. Hun blev husket som sød og sjov elev, der elskede at svømme og tegne. <i>Veronica Cardenas/Reuters</i>

Byen Uvalde begyndte tirsdag at begrave ofrene for et skoleskyderi for en uge siden, hvor 19 elever og to lærere blev dræbt. Her bliver kisten med den tiårige pige Amerie Jo Garza båret ind den katolske kirke Sacred Heart. Hun blev husket som sød og sjov elev, der elskede at svømme og tegne. Veronica Cardenas/Reuters

Den sørgende by Uvalde i Texas er tirsdag begyndt at begrave de 21 børn og lærere, der blev dræbt i et skyderi på en skole i byen for en uge siden.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tirsdag begraves to tiårige piger.

De var blandt de 19 elever mellem 9 og 11 år på Robb Elementary School, som blev dræbt sammen med to lærere af en 18-årig person bevæbnet med en halvautomatisk riffel. Gerningsmanden blev dræbt af politiet.

- Vores opmærksomhed er tirsdag på vores familier, som mistede deres kære. Vi begynder at begrave vores børn, siger Uvaldes borgmester, Don McLaughlin, i en erklæring, hvor et planlagt byrådsmøde bliver aflyst.

De næste to uger vil de øvrige ofre bliver begravet i Uvalde, en by med 16.000 indbyggere i det sydlige Texas.

Onsdag skal den 48-årige lærer Irma Garcia begraves sammen med sin mand, den 50-årige Jose Garcia. Han døde af et hjertestop, to dage efter skoleskyderiet. Parret efterlader sig fire børn.

I lyset af tragedien planlægger USA's præsident, Joe Biden, at drøfte den amerikanske våbenlovgivning med medlemmer af Kongressen.

Biden er fortaler for en stramning af våbenloven og mener, at han muligvis er den præsident, som har deltaget i flest mindehøjtideligheder efter masseskyderier.

Søndag rejste Biden til Uvalde sammen med sin kone, Jill. Her deltog parret i en mindegudstjeneste og talte med pårørende og med politi- og ambulancefolk.

- Lidelserne er frygtelige. Meget af det kan forebygges. Jeg vil mødes med Kongressen om våben. Det lover jeg, siger Biden i Det Hvide Hus i forbindelse med et møde med New Zealands premierminister, Jacinda Ardern.

Skoleskyderiet i Uvalde har igen udløst debat i USA om en stramning af våbenloven.

Republikanerne har formået at forhindre en skærpelse af lovgivningen, og mange delstater har lempet reglerne for at købe våben de seneste år. Ofte med den begrundelse, at lovlydige borgere har en forfatningsmæssig ret til at bær våben.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden