Demokrat holder valgbenægter væk fra guvernørpost i Pennsylvania

Demokraterne ånder lettet op efter guvernørsejr i Pennsylvania, hvor Josh Shapiro slår Doug Mastriano.

Demokraten Josh Shapiro, der i dag er justitsminister i Pennsylvania, er natten til onsdag dansk tid blevet valgt til guvernør i delstaten. (Arkivfofo). <i>Francis Chung/E/Ritzau Scanpix</i>

Demokraten Josh Shapiro, der i dag er justitsminister i Pennsylvania, er natten til onsdag dansk tid blevet valgt til guvernør i delstaten. (Arkivfofo). Francis Chung/E/Ritzau Scanpix

Demokraten Josh Shapiro er natten til onsdag blevet valgt til guvernør i Pennsylvania.

Ifølge NBC News har han slået republikanerens Doug Mastriano, der blandt andet er blevet kendt for sit arbejde for at omstøde resultatet af præsidentvalget i Pennsylvania i 2020.

Mastriano mener ikke, at demokraten Joe Bidens sejr burde være blevet anerkendt. Han har sagt, at hvis han var guvernør, ville han ikke have godkendt resultatet.

Pennsylvania har ved de seneste to præsidentvalg været en af de helt afgørende svingstater.

Samtidig er Mastriano kendt som en stærk abortmodstander.

I Pennsylvania har Republikanerne haft flertal i begge kamre. Det har derfor været værdifuldt for Demokraterne, at den siddende demokratiske guvernør Tom Wolf har kunnet nedlægge veto mod potentielle abortforbud.

Efter at USA's højesteret i sommer rullede en kendelse tilbage, der sikrede alle i USA retten til abort under bestemte vilkår, er det i højere grad op til delstaterne selv at fastsætte reglerne for abort.

Derfor fastholder Josh Shapiros sejr Demokraternes indflydelse over, hvordan abortreglerne i Pennsylvania i hvert fald ikke skal være.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.