Demonstrationsplagede Ecuador slutter nødretstilstand

Nødretstilstanden er afblæst i seks ecuadorianske provinser, hvor der var demonstrationer mod regeringen.

Ecuadorianske demonstranter har de seneste to uger vist deres utilfredshed med præsident Guillermo Lassos finanspolitik. <i>Martin Bernetti/Ritzau Scanpix</i>

Ecuadorianske demonstranter har de seneste to uger vist deres utilfredshed med præsident Guillermo Lassos finanspolitik. Martin Bernetti/Ritzau Scanpix

Det er slut med nødretstilstand i seks af Ecuadors provinser, hvor der har været store demonstrationer mod landets regering i de seneste ugers tid.

Det fremgår af et dekret fra landets præsidentkontor, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Landets præsident, Guillermo Lasso, indførte nødretstilstanden for at kunne få has på de voldsomme optøjer.

Ecuadorianere har i særdeleshed været utilfredse med Guillermo Lassos finanspolitik.

Præsidenten har blandt andet afvist at sænke priserne på brændstof og at bremse for mere olieudvinding og flere mineprojekter.

Han har også afvist at give landmænd mere tid til at betale af på deres gæld og at afsætte flere penge til landets sundhedsvæsen.

Seks civile har ifølge nyhedsbureauet Reuters mistet livet som følge af demonstrationerne.

Demonstrationerne fik præsidenten til at indføre undtagelsestilstand i tre af landets provinser lørdag i sidste uge. Det blev mandag udvidet til seks provinser i alt.

Lørdag i denne uge mødtes den ecuadorianske regering ifølge Reuters med ledere fra protestbevægelsen, som i overvejende grad består af indfødte ecuadorianere for første gang siden demonstrationernes begyndelse.

Demonstrationerne har ifølge nyhedsbureauet bragt Lasso i uføre i landets parlament. Her har parlamentarikerne blokeret for præsidentens forsøg på at gennemføre sin finanspolitik.

Parlamentet skulle ovenikøbet lørdag mødes for at debattere et forslag fra oppositionen om at sætte præsidenten på porten. Men det har tilsyneladende ikke været muligt at samle et flertal om det forslag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.