Køens sidste borger nåede forbi to gange i nattens løb

Køen til at se dronning Elizabeths kiste nåede undervejs en længde på 16 kilometer. Mandag er den lukket.

Hundredtusindvis af mennesker nåede forbi Westminster Hall for at tage afsked med dronning Elizabeth. Tidligt mandag morgen var den sidste gæst forbi. <i>Yui Mok/Ritzau Scanpix</i>

Hundredtusindvis af mennesker nåede forbi Westminster Hall for at tage afsked med dronning Elizabeth. Tidligt mandag morgen var den sidste gæst forbi. Yui Mok/Ritzau Scanpix

Efter fem dage med lang kø gennem London er der mandag morgen blevet lukket for besøg ved dronning Elizabeths kiste.

Den sidste borger tog afsked med dronningen klokken 06.31 lokal tid.

Det britiske medie Sky News har talt med den allersidste besøgende. Hun hedder Chrissy Heerey og arbejder i det britiske luftvåben.

Hun nåede natten til mandag at besøge kisten hele to gange.

Første gang var klokken 01.15. Hun stillede sig straks herefter tilbage i køen, fordi "hun følte, at hun var nødt til at gå igennem igen".

- Jeg har svoret min loyalitet til hende (dronningen, red.). Jeg er virkelig stolt over at være i luftvåbnet og have tjent hende.

- Jeg er virkelig stolt og beæret over, at jeg fik det privilegie at gå igennem igen og selvfølgelig også at være den sidste person, siger Chrissy Heerey.

Hundredtusindvis af mennesker har de seneste dage ventet tålmodigt i en kilometerlang kø for at se dronningens kiste i Westminster Hall.

Omkring klokken 22.40 søndag lokal tid blev der lukket for, at flere borgere kunne tilslutte sig køen. Det skriver det britiske medie BBC.

Den enormt lange kø er gennem de seneste dage blevet et slags fænomen i sig selv. Undervejs nåede køen en maksimal længde på omkring 16 kilometer, og ventetiden var på et tidspunkt over et døgn.

Over 500 toiletter blev sat op på køens rute, der gik fra Southwark Park og langs floden Themsen til parlamentsbygningen Westminster Hall.

De ventende fik også udleveret farvede armbånd, så de kortvarigt kunne forlade køen og komme tilbage igen, skriver BBC.

Mandag bliver der taget afsked med dronningen ved en omfattende statsbegravelse. Der ventes omkring 2000 gæster fra nær og fjern - herunder mange kongelige og højtprofilerede regeringsledere.

Dronning Margrethe og kronprins Frederik er de danske repræsentanter.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.