Gidseltager overgiver sig: Bank ville ikke udbetale hans penge

Tog gidsler i bank i Beirut i vrede over at hans opsparing var indefrosset. Behøvede penge til fars operation.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

En libanesisk mand, der med en riffel holdt seks mennesker som gidsler i en bank i Beirut i seks timer, har torsdag aften frivilligt forladt banken.

Politi og soldater havde holdt banken omringet. Men det var ikke en slukøret gidseltager, der kom ud. For der ventede mange tilskuere, som tiljublede ham.

Han løftede triumferende sine arme, mens han blev eskorteret væk af politiet.

Ingen er kommet til skade under gidselstagningen, rapporterer BBC fra Beirut.

Manden var vred over, at han ikke kunne få udbetalt sin opsparing i banken, som er blevet indefrosset under Libanons økonomiske krise. Ifølge hans familie manglede han penge til at betale for sin fars operation.

Han kom ind i banken ved middagstid bevæbnet med en riffel. Han truede med at sætte ild til sig selv ifølge politiet.

Kilder inden for politiet og familiemedlemmer fortalte undervejs, at manden desperat har brug for pengene til at betale sine regninger til et hospital.

Manden er en blandt mange libanesere, der er rasende over, at deres indeståender i banker er blevet indefrosset i det kriseramte land. Bankerne siger, at de mangler kapital.

Det lykkedes ham at komme ind i banken "med en riffel og noget brandbart materiale, og han truede de ansatte til at give ham sin opsparing", fortæller en kilde i politiet.

En anden kilde siger, at manden havde "hældt benzin ud over hele banken". Undervejs frigav han to gidsler.

Libanons nyhedsbureau, NNA, beretter, at manden "truede med at tage sit eget liv og at dræbe alle i afdelingen, og han pegede sit våben mod bankdirektørens hoved".

Manden var gået ind i banken for at få sine penge, fordi han desperat havde brug for at kunne betale nogle hospitalsregninger. Det fortalte hans bror.

- Min bror har 210.000 dollar i banken, og han ønskede kun at hæve 5500 for at kunne betale hospitalsregninger, sagde han.

- Hans far var blevet indlagt for et stykke tid siden for at gennemgå en operation, og han kunne ikke betale for den, skriver NNA.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.