Dommer afviser ny retssag til Ghislaine Maxwell trods afsløring

Det var ifølge dommer irrelevant i skyldkendelse af Ghislaine Maxwell, at nævning selv var offer for misbrug.

Jeffrey Epsteins ekskæreste Ghislaine Maxwell blev 30. december 2021 kendt skyldig i at have hjulpet den afdøde finansmand med at misbruge helt unge piger. Fredag afviser en dommer at lade sagen gå om. (Arkivfoto). <i>Jane Rosenberg/Reuters</i>

Jeffrey Epsteins ekskæreste Ghislaine Maxwell blev 30. december 2021 kendt skyldig i at have hjulpet den afdøde finansmand med at misbruge helt unge piger. Fredag afviser en dommer at lade sagen gå om. (Arkivfoto). Jane Rosenberg/Reuters

Sagen mod Ghislaine Maxwell kommer ikke til at gå om.

Det har dommeren i sagen, Alison Nathan, besluttet.

Ghislaine Maxwell er den afdøde finansmand Jeffrey Epsteins ekskæreste, og hun er dømt for i flere år at have hjulpet med at skaffe og manipulere mindreårige piger, som han har misbrugt seksuelt.

Siden er det kommet frem, at en af nævningene i sagen delte sin egen oplevelse med seksuelt misbrug fra da han var barn under voteringen.

I et brev til dommer Nathan skrev advokat Christian Everdell, at der var "uomtvisteligt grundlag" for, at Maxwell kunne få en ny retssag for at tjene retfærdighedens interesse.

Den 8. marts måtte dommer Nathan da også have en samtale med den pågældende nævning for at se, om der kunne være noget om snakken.

Men efter næsten en måneds overvejelser er dommer Nathan fredag kommet frem til, at tilfældet var "uheldigt, men ikke overlagt".

Hun konkluderer også, at nævningen ikke var forudindtaget, hvad angår spørgsmålet om Ghislaine Maxwells skyld, og at vedkommende kunne tjene i nævningetinget på retfærdig og upartisk vis.

Maxwell blev sidst i 2021 kendt skyldig i at medvirke til misbrug af talrige piger på helt ned til 14 år i årene mellem 1994 og 2004.

I fem ud af seks forhold blev hun kendt skyldig ved den meget omtalte retssag i New York.

Hun står til at modtage sin straf sidst i juni i år. I USA er det ikke usædvanligt at strafudmålingen kommer på et senere retsmøde end skyldkendelsen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters risikerer hun op til 65 års fængsel.

Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell tilhørte i mange år en finansiel elite, og de to var kærester igennem flere år i 1990'erne. Det var også der, hvor mange af overgrebene fandt sted.

De to var kendt for at deltage i fester med højtstående personer og for at rejse i luksuriøse privatfly.

Jeffrey Epstein døde i august 2019. På det tidspunkt sad han i en fængselscelle på Manhattan i den amerikanske millionby New York City.

Ifølge retsmedicineren hængte han sig selv, kort efter at han blev tiltalt for at have seksuelt misbrugt "dusinvis" af unge piger under 18 år.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.