Donald Trumps første kone Ivana Trump er død - 73 år

Ivana Trump, der var ekspræsidentens første kone, var mor til børnene Donald Jr., Ivanka og Eric Trump.

Ivana Trump, som var Donald Trumps første kone, er død 73 år. Det oplyser Donald Trump torsdag. Hun var mor til børnene Donald Jr., Ivanka og Eric Trump. Parret blev skilt i 1992. (Arkivfoto). <i>Evan Agostini/Ritzau Scanpix</i>

Ivana Trump, som var Donald Trumps første kone, er død 73 år. Det oplyser Donald Trump torsdag. Hun var mor til børnene Donald Jr., Ivanka og Eric Trump. Parret blev skilt i 1992. (Arkivfoto). Evan Agostini/Ritzau Scanpix

USA's tidligere præsident Donald Trump oplyser torsdag, at hans tidligere hustru Ivana Trump er død. Det skriver Reuters.

Ivana Trump var Donald Trumps første kone. Hun var mor til børnene Donald Jr., Ivanka og Eric Trump.

Parret blev skilt i 1992.

Ivana Trump var en tjekkisk født amerikansk forretningskvinde, forfatter og tidligere fotomodel.

- Det er med store bedrøvelse, at jeg meddeler alle dem, der kendte hende og holdt af hende, at Ivana Trump døde torsdag morgen i sit hjem i New York City, skriver Donald Trump på den sociale medie platform Truth Social.

-Ivana Trump var en overlever. Hun flygtede fra kommunismen og tog dette land til sig som sit. Hun lærte sine børn om mod, hårdhed, medfølelse og beslutsomhed, hedder det i en udtalelse fra Trump-familien til ABC News.

Der er ikke oplyst noget om dødsårsagen.

Ivana Marie Zelnícková, som var hendes fødenavn, blev født i Zlin i det daværende Tjekkoslovakiet i 1949.

Hun mødte Donald Trump i New York City i 1976, da hun arbejdede som model.

Ivana Trump blev kendt i den fashionable del af New Yorks natteliv i 1970'erne - blandt andet i den berømte natklub Studio 54. Ifølge New York Times var parret dengang alle vegne i den celebre del af storbyens natteliv.

Parret blev gift i 1977.

Efter skilsmissen giftede Ivana Trump sig med den italienske forretningsmand Riccardo Mazzucchelli i 1995, men de blev skilt to år senere.

Donald Trump giftede sig med Marla Maples, som han fik datteren Tiffany med. I 2005 giftede han sig med Melania Knauss. De har sammen sønnen Barron.

/ritzau/Reuters

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden