Dronning Elizabeth runder torsdag 96 år

Monarken ventes ifølge BBC at opholde sig i Sandringham i en hytte, som prins Philip, satte stor pris på.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Dronning Elizabeths 96 års fødselsdag bliver torsdag markeret med kanonsalutter fra The Tower of London og fra Hyde Park. Et militærorkester vil også spille "Happy Birthday".

Det sker efter et år præget af problemer og bekymringer i kongefamilien - især vedrørende monarkens helbred og monarkiets fremtid. Dronningen er i helikopter blevet fløjet fra Windsor til Sandringham, hvor hun modtager familie og venner.

Hun ventes ifølge BBC at opholde sig i en hytte, som hendes afdøde mand, prins Philip, satte særlig stor pris på.

Prins Philip døde i april sidste år kort tid før sin 100 års fødselsdag.

Hoffet har op til fødselsdagen udsendt et foto af dronningen stående med to ponyer, hvilket afspejler den store interesse hun har haft for heste hele sit liv.

I sidste uge besøgte prins Harry og hans hustru, hertuginde Meghan, dronning Elizabeth. Det var på deres vej til Haag i Holland, hvor prins Harry er en af initiativtagerne bag sportsstævnet Invictus Games for soldater og veteraner med psykiske eller fysiske skader.

Buckingham Palace har afvist at kommentere på oplysningerne om besøget på Windsor Castle. Det var angiveligt parrets første fælles rejse til Storbritannien, siden prins Harry i marts 2020 frasagde sig sine royale titler og apanage. Det gjorde han, kort tid inden at han og familien flyttede fra Storbritannien til USA.

Prins Harry har i et interview sagt til den amerikanske tv-station NBC, at dronningen "var i strålende form", da han så hende i sidste uge.

Monarken viste sig sidst offentligt i Westminster Abbey i det centrale London den 29. marts ved en mindehøjtidelighed for prins Philip.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden