Hundredtusinder venter på at tage afsked med dronning Elizabeth

Procession førte dronning Elizabeths kiste fra Buckingham Palace til Westminster Hall i regeringskomplekset.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Dronning Elizabeths kiste er onsdag eftermiddag stillet i Westminster Hall - den ældste bygning i regeringskomplekset med parlamentet i London. Hundredtusinder venter uden for på at få lejlighed til at defilere forbi kisten med den afdøde dronning, som blev ført til parlamentsbygningen på en kanonvogn fra Buckingham Palace.

Bag kisten gennem Londons gader gik i første række kong Charles og hans to sønner, William og Harry.

Processionen blev fulgt af store menneskemængder i Londons gader, og store dele af den britiske hovedstads midte var i timer afspærret for trafik.

Portene til Buckingham Palace blev åbnet præcis klokken 14.22 (15.22 dansk tid). Det er ikke blevet oplyst, hvorfor processionen skulle indledes netop på det tidspunkt.

Ifølge britiske medier kan det være, fordi turen til parlamentet tager præcis 38 minutter.

Det kan muligvis også skyldes symbolske hensyn til kongefamiliens historie, eller fordi tallet 222 har bibelsk betydning og henviser til antallet af engle i bestemte sammenhænge.

Dronning Elizabeth døde torsdag i sidste uge på sit slot Balmoral i Skotland. Hendes kiste blev herfra ført til Edinburgh, hvor der har været flere officielle ceremonier.

Tirsdag aften blev kisten fløjet til et regnfuldt London og kørt til den royale families bolig i Buckingham Palace. Titusinder af mennesker var mødt op for at følge begivenheden.

Allerede onsdag formiddag blev der dannet en flere kilometer lang kø langs floden Themsen af alle de mennesker, der ønsker at defilere forbi kisten.

Det skønnes, at trekvart million mennesker vil få mulighed for at deltage.

Dronningens kiste skal blive stående i Westminster Hall i fire dage. Statsbegravelsen af dronningen finder sted mandag.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden