Elon Musk ønsker at sætte ytringsfriheden på Twitter fri

Mens Elon Musk beretter om sin vision for Twitter, holder det sociale medie orienteringsmøde for de ansatte.

Elon Musk sætter over for intervieweren Chris Anderson ord på, hvorfor han ønsker at købe 100 procent af det sociale medie Twitter. Det sker på en TED-konference i Vancouver torsdag. <i>Stacie Mcchesney/Ritzau Scanpix</i>

Elon Musk sætter over for intervieweren Chris Anderson ord på, hvorfor han ønsker at købe 100 procent af det sociale medie Twitter. Det sker på en TED-konference i Vancouver torsdag. Stacie Mcchesney/Ritzau Scanpix

Timer efter at Tesla-stifteren Elon Musk overraskede de fleste ved at tilbyde at købe Twitter, sætter han for første gang ord på sin vision for det sociale medie.

Det sker på en TED-konference i Vancouver i Canada.

Ifølge Musk er der nødt til at ske forandringer med Twitter. Han erkender dog samtidig, at hans købstilbud på over 40 milliarder dollar - 275 milliarder kroner - kan gå i vasken.

- Vi ønsker at have den opfattelse og den virkelighed, at ytringsfrihed er så fri som muligt, siger han på konferencen ifølge NBC News.

- Et godt tegn på, hvorvidt der er ytringsfrihed, er: Må nogen, du ikke kan lide, sige noget, du ikke kan lide? Hvis det er tilfældet, så har vi ytringsfrihed, konstaterer han.

Musk mener, at Twitter er blevet så vigtigt for demokratiets funktion, at der er en "civilisationsrisiko", hvis folk mister tillid til det.

- Det at have en offentlig platform, som folk har maksimal tillid til, og som er bredt inkluderende, er ekstremt vigtigt for civilisationens fremtid, siger han ifølge NBC News.

Elon Musk nævner ikke, præcist hvordan han ønsker at ændre Twitters brugervilkår. Han giver heller ikke nogen eksempler på, hvor han mener, at Twitter har begrænset ytringsfriheden.

Tesla-ejeren har været en ivrig kritiker af Twitter, netop fordi han mener, det sociale medie har et problem med ytringsfriheden.

Han har desuden tidligere omtalt sig selv som en ytringsfrihedsfundamentalist.

Twitter har i de seneste år slået hårdere ned på brugere, der ytrer hadtale, opfordrer til politisk vold eller vurderes aktivt at undergrave demokratiet.

På et orienteringsmøde blandt Twitter-ansatte sent torsdag aften dansk tid forsikrer administrerende direktør Parag Agrawal om, at Twitter ikke bliver "holdt som gidsel" af nyheden om Musks tilbud.

I samme ombæring udtrykker Agrawal sin taknemmelighed over for medarbejdernes indsats og opfordrer dem til at holde fokus.

Det fortæller en kilde med kendskab til mødet til nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden