Endnu en borgmester er bortført i Ukraine

Russiske styrker anvender "terror", når de ikke kan få opbakning i lokalsamfundet, siger udenrigsminister.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Borgmesteren i byen Dniprorudne i det sydlige Ukraine er blevet bortført af russiske soldater. Det meddeler Ukraines udenrigsminister søndag.

- I dag har russiske krigsforbrydere bortført endnu en demokratisk valgt ukrainsk borgmester, lederen af Dniprorudne, Yevhen Matveyev, skriver udenrigsminister, Dmytro Kuleba, på Twitter.

- Når de får nul støtte fra lokalsamfundet, bruger de invaderende styrker i stedet terror. Jeg opfordrer alle stater og internationale organisationer til at stoppe den russiske terror mod Ukraine og demokratiet.

Dniprorudne er en mindre by med næsten 20.000 indbyggere.

Den militære leder i regionen Zaporizzja bekræfter, at borgmesteren er fjernet fra sin post.

- Krigsforbrydelserne bliver mere og mere systematiske, skriver han ifølge nyhedsbureauet dpa på Facebook.

Tidligere er en anden borgmester angiveligt blevet bortført af russiske styrker. Det skete i den besatte by Melitopol fredag eftermiddag.

I stedet har det russiske militær angiveligt indsat en ny borgmester, oplyste den regionale administration lørdag ifølge CNN.

Den nyindsatte borgmester er en tidligere stedfortræder i byrådet i Melitopol ved navn Galina Daniltjenko. Hun er prorussisk og har bedt indbyggerne i byen om at "tilpasse sig en ny virkelighed".

Hun hævder i en udtalelse, at der stadig er mennesker i Melitopol, som forsøger at destabilisere situationen og "fremkalde en reaktion af dårlig opførsel".

Byens borgmester, Ivan Fedorov, blev fredag bortført af russiske soldater, som har besat byen, der inden invasionen havde omkring 150.000 indbyggere.

En overvågningsvideo, der viser flere personer føre en mand væk fra en bygning, er blevet spredt på nettet. Videoen er blevet verificeret af blandt andet tv-stationen CNN.

Ifølge Ukraines parlament skyldes bortførelsen, at Fedorov "nægtede at samarbejde med fjenden".

Præsident Volodymyr Zelenskyj har på sociale medier betegnet bortførelsen af Fedorov som et nyt niveau af terror.

/ritzau/dpa

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden