EU beskylder Apple for at bryde konkurrenceregler

Apple blokerer konkurrenter fra den populære tjeneste Apple Pay, siger EU-Kommissionen i foreløbig udmelding.

EU beskylder Apple for at bryde konkurrenceregler. "Vores foreløbige konklusion, som vi er nået frem til i dag, gælder mobile betalingsmetoder i forretninger, hvor andre udelukkes fra at være med," siger Margrethe Vestager, EU-Kommissionens ledende næstformand og kommissær for konkurrence. <i>Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix</i>

EU beskylder Apple for at bryde konkurrenceregler. "Vores foreløbige konklusion, som vi er nået frem til i dag, gælder mobile betalingsmetoder i forretninger, hvor andre udelukkes fra at være med," siger Margrethe Vestager, EU-Kommissionens ledende næstformand og kommissær for konkurrence. Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix

EU beskylder Apple for at blokere konkurrenter fra betalingssystemet Apple Pay. Dermed er der åbnet for en ny omfattende retsstrid mellem den amerikanske tech-gigant og Bruxelles.

- Vores foreløbige konklusion, som vi er nået frem til i dag, gælder mobile betalingsmetoder i forretninger, hvor andre udelukkes fra at være med, siger Margrethe Vestager, EU-Kommissionens ledende næstformand og kommissær for konkurrence.

Vestager tilføjer, at hvis det bevises, at Apple på retfærdig vis har beskyttet Apple Pay fra konkurrence, så er det misbrug af en dominerende markedsposition og imod EU's regler.

Vestager skriver på Twitter, at kommissionen har sendt sine klagepunkter til Apple.

Den teknologi, som er i centrum i sagen om Apple Pay, kaldes NFC. Den tillader enheder at kommunikere trådløst inden for meget korte afstande. Det er den teknologi, der gør det muligt at foretage kontaktløs betaling i forretninger.

På iPhones bliver brugen af NFC blokeret ved alle andre betalinger end med Apple Pay. Og ethvert selskab, som vil anvende teknologien må betale afgift til Apple.

Den praksis med begrænset adgang til NFC betyder, at markedet ikke har udviklet sig i den rigtige retning, siger Vestager.

Ifølge Apple er første prioritet sikkerhed og ens standarder.

- Apple Pay er blot en af mange muligheder, som er til rådighed som betalingsmiddel for europæiske forbrugere. Det har sikret ensartet adgang til NFC, mens det har været forbilledligt med nye standarder for sikkerhed og værn om privatliv, siger Apple i en erklæring.

Der er ikke nogen fastsat frist for EU-Kommissionens fortsatte efterforskninger i sagen.

Hvis Apple findes skyldig vil tech-giganten få bøder på op til 10 procent af dets årlige salgsindtægter.

/ritzau/Reuters

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.