EU-leder: Nu kan vi regne med Frankrig fem år mere

Både den danske statsminister og flere europæiske statsledere ønsker Emmanuel Macron tillykke med valgsejr.

Der er søndag aften jubel nær Eiffeltårnet i Paris, hvor tilhængere af Emmanuel Macron er samlet. <i>Thibault Camus/Ritzau Scanpix</i>

Der er søndag aften jubel nær Eiffeltårnet i Paris, hvor tilhængere af Emmanuel Macron er samlet. Thibault Camus/Ritzau Scanpix

Der er ikke gået lang tid, fra valgstederne i Frankrig lukkede, til de første lykønskninger er begyndt at strømme ind til Emmanuel Macron.

For selv om det endelige resultat ikke ligger klar, så viser valgstedsmålinger, at den franske præsident er på vej mod sikkert genvalg.

Og det skaber blandt andet glæde hos EU-præsident Charles Michel.

- Nu kan vi regne med Frankrig i yderligere fem år, skriver han på Twitter.

Også EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, ønsker Macron tillykke med valgsejren. Det sker ligeledes på Twitter.

- Jeg er glad for, at vi kan fortsætte vores fantastiske samarbejde, lyder det.

Macron var i den anden og afgørende valgrunde oppe imod den stærkt højreorienterede Marine Le Pen. Macron står i de første målinger til at få cirka 58 procent af stemmerne, mens Le Pen står til cirka 42 procent.

Le Pen har lidt efter klokken 20 søndag aften erkendt valgnederlaget.

Danmarks statsminister, Mette Frederiksen (S), ønsker også Macron tillykke.

- Stort tillykke til Emmanuel Macron med genvalget. Frankrig er en vigtig europæisk partner for Danmark, og jeg ser frem til at fortsætte vores gode og konstruktive samarbejde, siger hun ifølge et tweet fra Statsministeriet.

En lang række europæiske statsledere kommer med lignende meldinger.

Blandt dem er den britiske premierminister, Boris Johnson.

- Tillykke til Emmanuel Macron med genvalget som Frankrigs præsident.

- Frankrig er en af vores tætteste og vigtigste allierede. Jeg ser frem til at fortsætte samarbejdet om de emner, som er vigtigst for vores to lande og for hele verden, skriver Boris Johnsons på Twitter.

Italiens premierminister, Mario Draghi, og Norges statsminister, Jonas Gahr Støre, har blandt andre også ønsket Macron tillykke.

Det samme har Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz.

- Tillykke kære præsident Emmanuel Macron. Dine vælgere har i dag sendt et stærkt signal om engagement i Europa. Jeg er glad for, at vi kan fortsætte vores gode samarbejde, skriver forbundskansleren på Twitter.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.