EU tilbyder støtte til undersøgelse af missilnedslag i Polen

EU-Kommissionens formand er klar til at støtte en undersøgelse af missilnedslaget i Polen.

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, tilbyder støtte til undersøgelsen af eksplosionen i Polen. Det siger hun i en video, som hun har delt på Twitter onsdag.

Dermed stiller EU-Kommissionens formand sig bag Polen. Lige som andre ledere ønsker hun flere oplysninger om årsagen til missilnedslaget, der har dræbt to personer.

- Vi tilbyder fuld støtte til Polen og assistance med undersøgelsen af eksplosionen på grænsen, siger Ursula von der Leyen.

Meldingen kommer, efter at et missil sent onsdag aften slog ned i en landsby i Polen ved navn Przewodow. Den ligger tæt på grænsen til Ukraine. To personer blev dræbt i eksplosionen.

De polske myndigheder har oplyst, at der er tale om et russisk produceret missil. Men det er ikke klarlagt endnu, hvem der har affyret det.

Amerikanske embedsmænd oplyser til nyhedsbureauet AP, at de indledende undersøgelser af hændelsen tyder på, at missilet er affyret af ukrainske styrker, der ville ramme et russisk missil, der var på vej mod Ukraine. AP sætter ikke navn på embedsmændene.

Ifølge det amerikanske medie CNN bruger både Rusland og Ukraine russiskproduceret ammunition i den igangværende konflikt.

Ukraine bruger ifølge mediet russiskproducerede missiler som en del af dets luftforsvarssystem.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.