EU-top vil besøge præsident Zelenskyj i krigsramte Ukraine

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, rejser i denne uge til Kyiv for at besøge Ukraines præsident.

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, vil i denne uge rejse til Ukraine for at mødes med Ukraines præsident Zelenskyj (Arkivfoto). <i>Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix</i>

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, vil i denne uge rejse til Ukraine for at mødes med Ukraines præsident Zelenskyj (Arkivfoto). Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix

I sidste uge rejste EU-Parlamentets formand, Roberta Metsola, som den første fra EU-toppen til Kyiv. Og nu vil EU-Kommissionens top også rejse til det krigshærgede Ukraine.

Både EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, og EU's udenrigschef, Josep Borrell, vil besøge Ukraine i løbet af ugen. Det oplyser en talsmand for EU-Kommissionen.

I Ukraine skal Ursula von der Leyen og Josep Borrell efter planen mødes med Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj.

Besøget kommer forud for, at der lørdag i Polens hovedstad, Warszawa, holdes et møde kaldet Stand Up For Ukraine. Her vil der blive samlet ind til fordel for de millioner af mennesker, der har måtte flygte som følge af krigen.

At Ursula von der Leyen selv rejser til den ukrainske hovedstad kan også ses som yderligere støtte til Ukraine efter beskyldningerne om russiske krigsforbrydelser mod civile i den ukrainske by Butja.

Rusland afviser alle beskyldninger om at have begået en krigsforbrydelse og kalder det falske nyheder. Men satellitbilleder offentliggjort i avisen New York Times viser tilsyneladende døde civile langs en gade i byen.

Billederne fra Maxar Technologies er taget i midten af marts. Ligene ligger samme sted, hvor de ukrainske styrker fandt dem fredag, da de genindtog byen fra de russiske soldater.

Satellitbillederne er tirsdag på vej verden rundt, og EU vil måske allerede onsdag indføre nye sanktioner mod Rusland efter afsløringerne i Butja.

Den amerikanske præsident, Joe Biden, har igen kaldt Ruslands præsident, Vladimir Putin, en krigsforbryder. Biden har samtidig varslet flere sanktioner.

Frankrig og Tyskland har meddelt, at de vil udvise henholdsvis 35 og 40 russiske diplomater. Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, efterlyste desuden mandag nye sanktioner mod Rusland, da der ifølge ham er "klare tegn på krigsforbrydelser".

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.