Fængslet tunesisk ekspremierminister indlagt efter sultestrejke

Hamadi Jebali, som sidder varetægtsfængslet på mistanke om hvidvask, er blevet indlagt på en intensivafdeling.

Tunesiens ekspremierminister Hamadi Jebali er ved dårligt helbred, efter at han har indledt en sultestrejke i protest mod sin varetægtsfængsling. (Arkivfoto). <i>Zoubeir Souissi/Reuters</i>

Tunesiens ekspremierminister Hamadi Jebali er ved dårligt helbred, efter at han har indledt en sultestrejke i protest mod sin varetægtsfængsling. (Arkivfoto). Zoubeir Souissi/Reuters

Tunesiens tidligere premierminister Hamadi Jebali blev lørdag hasteindlagt på intensivafdeling, efter at hans tilstand er blevet forværret, fordi han ikke har taget sin medicin.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Jebali sidder i øjeblikket varetægtsfængslet i Tunesien. Han er sigtet for hvidvask af store internationale beløb, men både han og hans parti mener, at sigtelsen er politisk motiveret.

Derfor har han indledt en sultestrejke.

En af Jebalis advokater, Zied Taher, fortæller AFP, at ekspremierministeren tager medicin for hjerteproblemer og diabetes.

- Hans tilstand er hastigt blevet forværret, fordi han er i gang med en intens sultestrejke, og han har ikke taget sin medicin, siger advokaten.

Taher tilføjer, at det tunesiske politi slet ikke har afleveret medicinen til Jebali i hans celle. Det på trods af at anklagemyndigheden i landet har sikret, at hans familie kan komme og aflevere den på stationen.

Ifølge Reuters har Jebali siddet indespærret i et center, som normalt bruges til at tilbageholde personer, som er mistænkt for terrorisme.

- Jebali har fortalt os, at han ikke agter at svare på efterforskernes spørgsmål, og at han har påbegyndt en sultestrejke, fordi sagen er politisk motiveret og ikke har noget som helst at gøre med hvidvask, sagde en af advokaterne, Mohktar Jemai, tidligere på ugen.

Den politiske krise er for alvor spidset til sidste sommer, hvor landets præsident, Kais Saied, suspenderede hele landets parlament.

Hamadi Jebali og hans parti, det moderat islamiske Ennahda, og Saied er mildest talt ikke bedste venner, og præsidenten har anklaget partiet for at stå bag den politiske krise i Tunesien.

Saied har dog sine egne kritikere, som beskylder ham for at tilrane sig magten og reelt være ved at kuppe landet.

Kort efter at han suspenderede parlamentet, meddelte han, at han havde sat hele regeringen på porten - inklusive premierminister Jebali.

Tidligere i år fyrede Saied tilmed 57 af landets dommere. Og hvis parlamentsmedlemmer i Tunesien havde gjort sig nogen forhåbninger om at vende tilbage til deres embede, så gjorde Saied en ende på dem, da han tidligere i år opløste parlamentet endelig og indkaldte det tunesiske folk til at stemme om en ny grundlov. Den skal tuneserne stemme om den 25. juli.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.