Familie tager afsked med britisk journalist dræbt i Amazonas

Briten Dom Phillips og hans hustru var ved at adoptere to brasilianske børn, fortæller søster til begravelse.

Dom Phillips' enke, Alessandra Sampaio, ses her søndag under begravelsen i Niteroi nær Rio de Janeiro. <i>Luciola Villela/Ritzau Scanpix</i>

Dom Phillips' enke, Alessandra Sampaio, ses her søndag under begravelsen i Niteroi nær Rio de Janeiro. Luciola Villela/Ritzau Scanpix

Familien til Dom Phillips tog søndag afsked med den britiske journalist, som i begyndelsen af juni blev dræbt i Amazonas sammen med sin brasilianske rejsemakker, Bruno Pereira.

Blandt deltagerne ved begravelsen i Niteroi nær Rio de Janeiro var Phillips' hustru, søskende og svoger.

- I dag vil Dom blive kremeret i det land, han elskede, hans selvvalgte hjem, siger hans hustru, Alessandra Sampaio, med henvisning til Brasilien.

- Han var en helt særlig person, som ikke alene forsvarede det, han professionelt troede på, men som også havde et stort hjerte og en enorm kærlighed for menneskeheden, siger hun.

Dom Phillips og Alessandra Sampaio boede i Rio de Janeiro i mange år, før de flyttede til den nordøstlige by Salvador. Her underviste Phillips fattige børn i engelsk

Dom Phillips' søster, Sian, fortæller til begravelsen, at 57-årige Dom Phillips og hans hustru var i færd med at forsøge at adoptere to brasilianske børn.

- Mens vi vil huske Dom som en kærlig, sjov og cool storebror, så er vi kede af, at han ikke fik chancen for at dele disse kvaliteter som far for den næste generation, siger hun.

Dom Phillips var i færd med at lave research til en bog sammen med Bruno Pereira, som var ekspert i indfødte befolkningsgrupper, da de forsvandt i Amazonas den 5. juni.

Menneskelige rester af de to blev fundet i en grav i regnskoven ti dage senere, efter at en lokal fisker, som havde tilstået drabet, havde ført politiet dertil.

Fiskerens bror og en anden lokal mand er også anholdt og sigtet for drabene.

- Han blev dræbt, fordi han forsøgte at fortælle omverdenen, hvad der sker med regnskoven og dens indbyggere, siger Dom Phillips' søster, Sian.

Phillips' rejsemakker Bruno Pereira blev begravet fredag. Her deltog mange indfødte, som viste deres respekt med sang og dans.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Chok for socialdemokrater: Thomas Kastrup takker af som borgmester
Luk