Fem løver slap ud af deres indelukke i zoo i Sydney

Der blev slået alarm, da video viste, at den voksne hanløve Ato og fire løveunger havde forladt indelukke.

Løven Ato (øverst til venstre) ser til, mens dens unger, der er et år gamle, leger med en bold. Der blev onsdag slået alarm, da en overvågningsvideo viste, at den voksne hanløve og fire løveunger gik rundt i haven uden for deres indelukke. <i>Saeed Khan/Ritzau Scanpix</i>

Løven Ato (øverst til venstre) ser til, mens dens unger, der er et år gamle, leger med en bold. Der blev onsdag slået alarm, da en overvågningsvideo viste, at den voksne hanløve og fire løveunger gik rundt i haven uden for deres indelukke. Saeed Khan/Ritzau Scanpix

Fem løver var tidligt onsdag på en kortvarig flugt fra deres bure i Sydneys Taronga Zoo, som slog alarm og hurtigt fik alle deltagere i en natlig rundvisning bragt i sikkerhed.

Der blev slået alarm, da en overvågningsvideo viste, at den voksne hanløve Ato og fire løveunger gik rundt i haven uden for deres indelukke. Det var tidligt på morgenen lokal tid.

De fem løver var dog stadig inde i et område, hvor et hegn på omkring 190 centimer adskilte dem fra alle andre afdelinger i den zoologiske have.

En af løveungerne måtte bedøves, inden den kunne bringes tilbage til sit bur, mens de fire andre selv fandt tilbage.

Talsmænd for Taronga Zoo siger, at ingen mennesker eller dyr kom noget til ved episoden, og haven er åbent som normalt.

Deltagere i et natligt ophold i den zoologiske have, hvor man kunne se og høre dyr, mens de sov, fik dog afbrudt deres program.

- De kom løbende ud og råbte alarm. Vi fik besked på at forlade vores telte og ejendele, sagde en af deltagerne, Magnus Perri, til lokale medier, da han forlod området sammen med sin familie.

Løveanlægget i Taronga Zoo er hjem for Ato og Maya og deres fem unger. To af løverne forblev inde i anlægget under de andre fem løvers flugt. Det er ikke klarlagt, hvordan de pludselig kunne komme ud af anlægget.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.