Festivalgængere forsøger at navigere uden om britisk togkaos

Storbritannien er ramt af største togstrejke siden 1989. Torsdag er anden ud af tre dage med nedlagt arbejde.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Den britiske togtrafik er torsdag igen lammet af en omfattende strejke.

For anden dag på en uge har titusindvis af ansatte således nedlagt arbejdet, og det giver store trafikale problemer landet over.

Strejken har blandt andet begrænset mulighederne for transport til musikfestivalen Glastonbury, der finder sted cirka 200 kilometer vest for London. Det skriver de britiske medier BBC og Sky News.

Billeder fra Paddington-stationen i London viser flere personer med campingudstyr og store rygsække på vej mod festivalen.

BBC skriver dog også, at mange har lyttet til opfordringer om at tage på festivalen enten i bil eller på mere skæve tidspunkter.

Festivalgængeren Jim Roberts siger til BBC:

- I første omgang troede jeg ikke, at strejken ville finde sted. Jeg troede, at regeringen ville løse det og få styr på det ved forhandlingsbordet. Men i takt med at dagen kom tættere på, blev jeg mere og mere bekymret.

- Men nu er vi her, og det ser ud til, at vi kommer fint til Glastonbury.

Strejken er blevet en realitet, efter at forhandlinger mellem transportforbundet RMT og togoperatørerne kollapsede mandag.

Parterne har været uenige om blandt andet løn og arbejdsforhold.

RMT har afvist to forskellige forslag om nye aftaler. Det meddelte Mick Lynch, der står i spidsen for transportforbundet, tidligere på ugen.

RMT mener, at strejken er nødvendig, fordi lønnen i branchen ikke har fulgt med inflationen, der er på sit højeste i 40 år.

Togstrejken er den største i Storbritannien siden 1989.

Foruden Glastonbury har strejken også påvirket de mange britiske studerende, der i disse dage er ved at tage deres eksamener.

Strejkens sidste dag er planlagt til at finde sted lørdag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.