Filmselskaber dropper at udgive film i russiske biografer

Den kommende superheltefilm "The Batman" er blandt film, der ikke umiddelbart får biografpremiere i Rusland.

Robert Pattinson (til venstre) og Zoe Kravitz (til højre) spiller henholdsvis Batman og Catwoman i den kommende superheltefilm "The Batman". Filmen får ikke umiddelbart premiere i Rusland (Arkivfoto). <i>Tom Nicholson/Reuters</i>

Robert Pattinson (til venstre) og Zoe Kravitz (til højre) spiller henholdsvis Batman og Catwoman i den kommende superheltefilm "The Batman". Filmen får ikke umiddelbart premiere i Rusland (Arkivfoto). Tom Nicholson/Reuters

Flere store filmselskaber har valgt ikke at give deres film premiere i russiske biografer på grund af Ruslands invasion af Ukraine.

Det skriver nyhedsbureauet AFP og britiske BBC.

Filmgiganterne Disney, Sony og Warner Bros har alle meddelt, at deres film ikke umiddelbart vil blive udgivet i Ruslands biografer.

Blandt de film, som dermed ikke får premiere, er Disneys Pixar-film "Turning Red" og superheltefilmene "Morbius" og "The Batman" fra henholdsvis Sony og Warner Bros. Det oplyser selskaberne ifølge Reuters.

- På grund af den uprovokerede invasion af Ukraine og den tragiske humanitære krise sætter vi udgivelsen af biograffilm på pause i Rusland - inklusive den kommende "Turning Red" fra Pixar, skriver Disney.

- Fremtidige beslutninger vil afhænge af situationens udvikling, lyder det.

Fra Sony lyder det i en udtalelse, at beslutningen er taget på grund af "de fortsatte militære handlinger i Ukraine og den medfølgende usikkerhed og humanitære krise, der udspiller sig i området".

- Vores tanker og bønner er hos alle dem, der er påvirket, og vi håber, at der bliver fundet en løsning på krisen hurtigt, skriver Sony.

Rusland er blevet ramt af omfattende sanktioner siden invasionen af Ukraine. Invasionen blev indledt natten til torsdag i sidste uge.

Også i sportsverdenen har der været bredt oprør mod Rusland.

Blandt andet har flere fodboldlandshold - herunder Danmark - sagt, at de ikke vil stille op til kampe mod det russiske fodboldlandshold.

Store sociale medier som Facebook og Twitter har begrænset muligheden for spredning af information fra nyhedssider, der er tilknyttet Ruslands regering.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.