Fire mænd idømt fængsel for angreb under Paludan-uro

Straffe på op mod fem års fængsel for grov sabotage af en politiindsats i Sverige. To udvises.

Chefanklager kaldte volden mod politiet i påske i Örebro i Sverige  for grov og omfattende. Anklagemyndigheden havde krævet fængsel på mellem otte og ti år. Der blev fældet straffe på mellem fire og fem og et halvt års fængsel for angreb på politi under en demonstration og koranafbrænding, som Rasmus Paludan havde planlagt. <i>Tt News Agency/Reuters</i>

Chefanklager kaldte volden mod politiet i påske i Örebro i Sverige for grov og omfattende. Anklagemyndigheden havde krævet fængsel på mellem otte og ti år. Der blev fældet straffe på mellem fire og fem og et halvt års fængsel for angreb på politi under en demonstration og koranafbrænding, som Rasmus Paludan havde planlagt. Tt News Agency/Reuters

Fire mænd blev ved byretten i Örebro i det sydlige Sverige mandag idømt fængselsstraffe for et groft angreb på politiet i påsken under en demonstration og koranafbrænding, som Rasmus Paludan havde planlagt

De får mellem fire og fem og et halvt års fængsel, skriver Expressen.

To af mændene skal udvises, skriver TT.

Alle fire mænd er dømt for grov sabotage af en politiindsats.

To af mændene blev fundet skyldige i vold mod tjenestemænd.

De dømte skal også betale skadeserstatninger.

I påsken udbrød der uroligheder flere steder på en rute, hvor Rasmus Paludan havde planlagt koranafbrændinger.

Paludan, som er leder af Stram kurs, besøgte - eller havde bebudet besøg - i Örebro, Linköping, Norrköping, Landskrona, Malmö og Stockholmsforstaden Rinkeby. En del steder kom det til voldsomme uroligheder, hvor volden først og fremmest var rettet mod politiet.

De fire dømte bekræftede under retssagen, at de var i Sveaparken langfredag og deltog i urolighederne i forskellig grad. Det er bevist, at de kastede sten mod politiet, mens nogle af dem kravlede over politiets afspærringer.

Chefanklageren i sagen kaldte volden mod politiet for grov og omfattende. Anklagemyndigheden krævede fængsel på mellem otte og ti år.

Under uroen i Sveaparken blev mindst 71 politifolk såret eller skadet, mens otte politibiler blev delvist ødelagt. Tre politihunde blev også såret.

I alt blev der ødelagt politibiler og anden udrustning for over 2,5 millioner svenske kroner.

I 2019 forsøgte Paludan at blive valgt til Folketinget i Danmark uden held. Da hans far er svensk, har han siden kunnet opnå svensk statsborgerskab. Nu forsøger han at få sit parti, Stram Kurs, til Riksdagen i Sverige. Her er der valg 11. september i år.

/ritzau/TT

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.