Over 400 mennesker er strandet i snestorm i Andesbjergene

En snestorm i Andesbjergene betyder, at mange mennesker er strandet omkring grænsen mellem Chile og Argentina.

Biler og busser er strandet i et område nær den argentinske by Mendoza. Argentinsk politi forventer, at man kan fortsætte evakueringsarbejdet mandag. <i>Handout/Ritzau Scanpix</i>

Biler og busser er strandet i et område nær den argentinske by Mendoza. Argentinsk politi forventer, at man kan fortsætte evakueringsarbejdet mandag. Handout/Ritzau Scanpix

Flere end 400 personer, herunder turister og lastbilchauffører, er søndag strandet i Andesbjergene nær grænsen mellem Argentina og Chile på grund af en voldsom snestorm.

På den argentinske side er 120 personer blevet reddet af politi og militærpersonel, men yderligere 200 er fortsat strandet i en højde på mere end 3000 meter og i temperaturer under frysepunktet.

På den chilenske side er over 200 personer også strandet. Det siger Hector Tello, der er politichef i den argentinske by Las Heras til chilenske medier.

- Der er temperaturer på minus ti grader, og der er mere end en meter sne på vejene.

Den kraftige vinterstorm ramte regionen lørdag. Stormen har lammet den vej, der forbinder de to lande. Flere end 300 køretøjer langs ruten kan hverken komme frem eller tilbage.

En grænseovergang ved navn Los Libertadores er blevet lukket af myndighederne.

De evakuerede er blevet bragt til sikre steder i nærliggende byer, og politichefen siger, at man arbejder på at evakuere resten mandag.

Vejforholdene er dog fortsat ikke ideelle til redningsarbejde, tilføjer han.

Mens de kæmper med en snestorm på grænsen mellem Argentina og Chile, har årets anden hedebølge ramt Spanien.

I weekenden blev der målt temperaturer på op til 43 grader i landet.

Hedebølgen kan vare helt frem til 14. juli, oplyser landets meteorologiske institut.

Også i Portugal kæmper man med varmen. Flere end 2800 brandmænd arbejder på at slukke en skovbrand, der har været i gang siden torsdag og har ødelagt mindst to hjem.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.