Flere fra tysk familie formodes druknet i kanoulykke i Holland

En kvinde er omkommet, mens en pige er på hospitalet efter en kanoulykke på hollandsk sø. Far og barn savnes.

En syvårig pige menes at være den eneste overlevende blandt en tysk familie på fire efter en kanoulykke i Holland torsdag. (Arkivfoto). <i>Sydney Smith/Ritzau Scanpix</i>

En syvårig pige menes at være den eneste overlevende blandt en tysk familie på fire efter en kanoulykke i Holland torsdag. (Arkivfoto). Sydney Smith/Ritzau Scanpix

En kanotur i Holland endte torsdag tragisk for en tysk familie, da familiens kano af uvisse årsager kæntrede på søen Veluwe nordøst for Amsterdam.

Det oplyser hollandsk politi.

Familien på fire bestod af mor, far og to børn, herunder en syvårig pige.

Hidtil er moren bekræftet død, mens den syvårige pige er indlagt på hospitalet. Faren og det andet barn er fortsat savnet og formodes at være druknet, oplyser en hollandsk redningstjeneste.

Familien havde torsdag tilbragt dagen på Veluwe-søen, der ligger omkring 75 kilometer nordøst for hovedstaden Amsterdam, da deres kano kæntrede af endnu uvisse årsager. Det rapporterer radiostationen Omroep Flevoland.

Politiet blev kaldt ud til stedet omkring klokken 15.00 lokal tid efter en melding om, at et barn var blevet spottet i vandet.

Redningstjenester fik øje på den syvårige pige, som klamrede sig til en bøje, hvorefter de opdagede moren, som lå i vandet.

Ifølge politiet var redningsfolkenes indsats for at genoplive kvinden forgæves.

Senere blev den tomme kano fundet ved en lille ø i nærheden.

Ifølge hollandsk politi fortsætter eftersøgningen efter faren og det andet barn, hvis køn ikke er oplyst. Flere både og helikoptere er sat ind i eftersøgningen, der nu anses som en bjærgningsoperation og ikke en redningsoperation.

Veluwe-søen eller Veluwemeer, som den hedder på hollandsk, ligger mellem provinserne Flevoland på vestsiden og Gelderland på østsiden.

Den smalle sø er menneskeskabt og er en blandt flere søer, der blev anlagt i området i 1957.

Veluwe-søen har et overfladeareal på 30 kvadratkilometer og er forholdsvis lavvandet.

/ritzau/dpa

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.