Ansat skød og dræbte seks personer i Walmart

Tirsdag blev seks personer skudt i en Walmart i Virginia i USA. Også gerningsmanden, der var ansat, er død.

Et skyderi i supermarkedsgiganten Walmart kostede i alt syv personer livet tirsdag. Den ene er den mistænkte gerningsmand, som ifølge politiet var ansat i butikken. Desuden er fire sårede indlagt på hospitalet. <i>Uncredited/Ritzau Scanpix</i>

Et skyderi i supermarkedsgiganten Walmart kostede i alt syv personer livet tirsdag. Den ene er den mistænkte gerningsmand, som ifølge politiet var ansat i butikken. Desuden er fire sårede indlagt på hospitalet. Uncredited/Ritzau Scanpix

Seks personer blev tirsdag aften lokal tid skudt og dræbt i et Walmart-supermarkes i byen Chesapeake i den amerikanske delstat Virginia.

Onsdag morgen lokal tid har politiet holdt pressemøde om skyderiet.

Her fortæller de ifølge nyhedsbureauet AFP, at gerningsmanden var ansat i supermarkedet. Han slog tilsyneladende sig selv ihjel efterfølgende, siger politiet.

- Vi mener, at det var et selvforskyldt skudsår, siger politichefen i Chesapeake, Mark Solesky, på pressemødet ifølge AFP.

Manden skød med en pistol. Motivet er endnu ikke kendt, lyder det.

Udover de seks dræbte modtager fire behandling på hospitaler i nærheden, siger Solesky.

Politiet rykkede klokken 22.12 tirsdag aften lokal tid ud til meldinger om et skyderi i en Walmart.

Politiet oplyste efterfølgende, at foruden de seks dræbte var også den mistænkte gerningsmand død. Tirsdag aften lød det fra politiets pressechef, at så vidt han vidste, så affyrede politiet ingen skud.

Supermarkedsgiganten Walmart har udsendt en udtalelse efter skyderiet.

- Vi er chokerede over denne tragiske hændelse i vores Chesapeake-butik.

- Vi beder for de ramte og for vores lokalsamfund og samarbejdspartnere. Vi arbejder tæt sammen med myndighederne, skriver Walmart på Twitter.

Skyderiet i Chesapeake sker, blot få dage efter at et skyderi på en natklub for LGBT+-personer i Colorado kostede fem personer livet.

Ifølge hjemmesiden Gun Violence Archive, der monitorerer skyderier i USA, har der været over 600 masseskyderier i landet alene i år.

I alt er 18.106 personer - herunder 290 børn og 1216 teenagere - blevet skudt i USA i år. Det tal dækker over drab, skudulykker og selvforsvar.

Hvis man sammenligner indbyggertallet i USA og Danmark, ville det svare til, at cirka 319 personer var blevet skudt i Danmark i løbet af i år.

Danmarks Statistik har siden 2007 opgjort antallet af drab i Danmark. Det tal inkluderer alle former for drab - og altså ikke kun skuddrab. Det gennemsnitlige antal drab i Danmark om året ligger på 39.

Masseskyderier i USA fører ofte til en debat om landets liberale våbenlov. Det ender dog sjældent med, at der reelt bliver lavet ændringer af loven.

Senator Louise Lucas, der repræsenterer Chesapeake i Virginia, har efter onsdagens skyderi svoret at forsøge at stoppe den udbredte våbenvold.

- Jeg stopper ikke, før vi finder en løsning på den epidemi af våbenvold, som har taget så mange liv i vores land, skriver hun på Twitter.

Også USA's præsident, Joe Biden, fordømmer angrebet, som han i en erklæring kalder "endnu en meningsløs voldshandling".

Han er tilhænger af at skærpe de amerikanske våbenlove og siger, at der må gøres mere for at stoppe de "tragiske skyderier".

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.