FN er bekymret for 100 forsvundne drenge fra fængsel

FN: Mange drenge i fængsel blev alvorligt såret under angreb, og de har ikke fået nødvendig behandling.

Kurdisk begravelse i Qamishli i det nordøstlige Syrien først i februar, efter at Islamisk Stat havde angrebet et fængsel, hvilket udløste omfattende kampe i mange dage. <i>-/Ritzau Scanpix</i>

Kurdisk begravelse i Qamishli i det nordøstlige Syrien først i februar, efter at Islamisk Stat havde angrebet et fængsel, hvilket udløste omfattende kampe i mange dage. -/Ritzau Scanpix

Det er uklart, hvad der er sket med omkring 100 børn, der sad i et fængsel i Syrien, som i januar blev angrebet af Islamisk Stat, siger FN.

Internationale menneskerettighedsgrupper som Red Barnet og Human Rights Watch har tidligere sagt, at omkring 700 drenge var i det kurdiskledede fængsel i byen Al-Hasakah i det nordøstlige Syrien.

- Vi er ekstremt bekymrede over, hvad der skete, og over hvor de mindst 100 forsvundne drenge befinder sig efter angrebet i januar i år, hedder det ifølge AFP.

Det er uklart, hvor de er, og hvad der er sket dem, siger menneskerettighedsforkæmpere i FN i en erklæring fredag.

De mener, at en del af drengene kan være blevet bortført. Det skriver AFP.

Det omfattende angreb på fængslet udløste en uges kampe i og omkring det store fængsel. Over 100 mennesker blev dræbt, inden kurdiskledede styrker vandt kontrol over fængslet igen.

- Mange af drengene i fængslet blev alvorligt såret under angrebet, og de har ikke fået den nødvendige behandling, hedder det.

Det voldsomt overbelagte Ghwayran-fængsel husede op mod 3500 fanger - de fleste formodede medlemmer af Islamisk Stat (IS). Men ved IS-styrkers angreb med blandt andet to bilbomber slap hundredvis af IS-folk slap ud af fængslet. En del blev fanget igen, mens andre fik fat i våben og indledte kampe med de kurdiske SDF-styrker, der stod for at drive fængslet.

Der har været forskellige rapporter om, hvor mange drenge på ned til 12 år, som var til stede i fængslet. Nogle af dem er børn af IS-krigere.

Human Rights Watch har sagt, at de kurdiske styrker i Syriens Demokratiske Styrker, SDF, holdt tusindvis af fanger i det nordøstlige Syrien - heriblandt mange udlændinge.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.