FN: Over en halv million personer er flygtet fra Ukraine

Nabolande som Polen og Moldova tager imod mange af de personer, der i øjeblikket flygter fra Ukraine.

Ukrainere ses her i det østlige Polen på flugt fra deres hjemland. <i>Wojtek Radwanski/Ritzau Scanpix</i>

Ukrainere ses her i det østlige Polen på flugt fra deres hjemland. Wojtek Radwanski/Ritzau Scanpix

Over en halv million personer er flygtet fra Ukraine, efter at Rusland torsdag i sidste uge indledte en invasion af landet.

Det skriver FN's flygtningechef, Filippo Grandi, på Twitter.

De er flygtet til omkringliggende lande som Polen og Moldova.

Der har været voldsomme kampe i Ukraine, siden Rusland gik ind i landet natten til torsdag. Russernes invasion blev indledt, efter at de i månedsvis havde opmarcheret langt over 100.000 soldater ved Ukraines grænse.

Mange europæiske lande har allerede meldt sig klar til at tage imod personer, der flygter fra de voldsomme uroligheder i Ukraine.

Den danske regering meddelte søndag, at den planlægger ud fra, at der kommer omkring 20.000 til Danmark. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) sagde dog samtidig, at tallet er svært at spå om.

Flere danske kommuner er desuden ved at undersøge, hvor mange flygtninge fra Ukraine de kan tage imod, hvis behovet opstår.

I Aabenraa Kommune har man mandag meddelt Udlændingestyrelsen, at man er klar til at bruge et tidligere plejecenter som opholdssted.

- Vi har i dag kontaktet Udlændingestyrelsen og fortalt, at vi stiller det tidligere plejecenter i Bolderslev til rådighed til at huse ukrainske flygtninge.

- Vi vil naturligvis give vores bidrag til modtagelsen af de forventede ukrainske flygtninge i Danmark, siger Jan Riber Jakobsen (K), der er borgmester i Aabenraa Kommune, i en pressemeddelelse.

Repræsentanter fra Ukraine og Rusland mødes mandag til forhandlinger om situationen. Det er første gang, at parterne mødes til samtaler, efter at Rusland natten til torsdag gik ind i Ukraine.

Mødet finder sted i den hviderussiske Gomel-region nær Ukraines grænse.

Det ukrainske præsidentkontor har mandag oplyst, at man på mødet vil kræve en øjeblikkelig våbenhvile og en tilbagetrækning af russiske soldater.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.