FN's generalsekretær fordømmer Ruslands krig i Ukraine

Et usædvanligt møde i FN er gået i gang. Det ventes at vise, hvor isoleret Rusland står i verden.

- Kampen i Ukraine må stoppe, lyder det kontakte budskab fra FN's generalsekretær, da FN's Generalforsamling indledte en langstrakt debat om Ruslands krig i Ukraine. Der ventes tidligst tirsdag at blive stemt om en resolution. <i>Michael M. Santiago/Ritzau Scanpix</i>

- Kampen i Ukraine må stoppe, lyder det kontakte budskab fra FN's generalsekretær, da FN's Generalforsamling indledte en langstrakt debat om Ruslands krig i Ukraine. Der ventes tidligst tirsdag at blive stemt om en resolution. Michael M. Santiago/Ritzau Scanpix

Ved starten af et usædvanligt møde i FN's Generalforsamling om krigen i Ukraine fordømmer FN's generalsekretær, António Guterres, Ruslands krigeriske fremfærd.

- Kampene i Ukraine må stoppe.

- Nok er nok. Soldaterne er nødt til at vende tilbage til deres kaserner. Ledere er nødt til at søge freden. Civile må beskyttes, siger han vredt fra Generalforsamlingens talerstol.

Guterres kritiserer præsident Vladimir Putins beslutning om at øge det militære atomberedskab.

- Intet kan retfærdiggøre brugen af atomvåben. Våbnene taler lige nu, men dialogens vej må altid forblive åben.

Det er kun 11. gang i FN's Generalforsamlings historie, at et møde af den art afholdes.

Et meget stort flertal af de 193 medlemslande ventes at gøre det klart, hvor isoleret Rusland står i verden som følge af sin angrebskrig.

Mødet i Generalforsamlingen bliver en langstrakt affære. Mindst 100 lande ventes at benytte sig af retten til at tale ifølge AFP.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.