Frankrig holder største krigsøvelse nogensinde i 2023

12.000 soldater ventes at deltagelse i fransk øvelse, hvor der simuleres en stor konflikt med et andet land.

Franske soldater vil få selskab af soldater fra Tyskland, Storbritannien, Belgien, Italien, Spanien og USA under næste års store krigsøvelse. (Arkivfoto). <i>Christophe Ena/Ritzau Scanpix</i>

Franske soldater vil få selskab af soldater fra Tyskland, Storbritannien, Belgien, Italien, Spanien og USA under næste års store krigsøvelse. (Arkivfoto). Christophe Ena/Ritzau Scanpix

Frankrig vil næste år gennemføre sin største krigsøvelse nogensinde.

Det siger Yves Metayer, der leder en afdeling for udstationering af soldater ved Frankrigs militær. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Øvelsen vil inkludere omkring 12.000 soldater - herunder soldater fra nogle af Frankrigs allierede fra den vestlige forsvarsalliance Nato.

Den vil finde sted i det første halvår i 2023 og tage udgangspunkt i, at en stor konflikt opstår med et ikke nærmere specificeret andet land.

Øvelsen er annonceret på et tidspunkt, hvor krigen fortsat raser i Ukraine.

- Den geopolitiske kontekst retfærdiggør denne øvelse, siger Yves Metayer.

Han understreger dog samtidig, at der længe har været planer om en øvelse i stil med den, der nu er varslet. Øvelsen har været undervejs siden 2020, hvor man begyndte at skride til handling efter en rapport fra 2017.

I rapporten lød det, at der var "et behov for at forberede sig på en stor konflikt" efter to årtier med konflikter med ikkestatslige aktører.

Det drejede sig eksempelvis om angreb fra radikaliserede enkeltpersoner.

- Efter Berlinmurens fald lod vi de forsvarsmekanismer, vi havde udviklet, forfalde, lyder det fra militærchefen Yves Metayer.

Øvelsen får navnet "Orion". De franske soldater tilsluttes af soldater fra Tyskland, Storbritannien, Belgien, Italien, Spanien og USA.

Mellem slutningen af februar og starten af maj næste år vil omkring 7000 soldater blandt andet simulere operationer til søs i Middelhavet.

Fra midten af april til det tidlige maj vil soldaterne træne sammenstød med et andet magtfuldt land både på landjorden og i luften.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.