G7 kalder angreb på ukrainsk shoppingcenter krigsforbrydelse

G7-landene skriver i en fælles udtalelse, at Vladimir Putin skal stilles til regnskab for et angreb mandag.

Ukrainske embedsmænd siger, at 16 personer har mistet livet efter et missilangreb på et shoppingcenter i den ukrainske by Krementjuk. <i>State Emergency Service Of Ukraine/Reuters</i>

Ukrainske embedsmænd siger, at 16 personer har mistet livet efter et missilangreb på et shoppingcenter i den ukrainske by Krementjuk. State Emergency Service Of Ukraine/Reuters

Et russisk angreb på et shoppingcenter i byen Krementjuk i det centrale Ukraine er en krigsforbrydelse. Sådan lyder det i en udtalelse fra G7-landene.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Vi står sammen med Ukraine i at sørge over de uskyldige ofre for dette angreb, skriver landene i en fælles udtalelse, som den tyske regerings talsperson har delt på Twitter.

- Vilkårlige angreb på civile udgør en krigsforbrydelse. Den russiske præsident Putin og de ansvarlige vil blive stillet til regnskab.

I udtalelsen lyder det videre, at G7-landene mandag har gentaget deres ubetingede støtte til Ukraine.

- Vi vil fortsætte med at give finansiel, humanitær såvel som militær støtte til Ukraine, så længe det tager.

- Vi hviler ikke, før Rusland stopper sin onde og meningsløse krig i Ukraine.

Mandag blev et shoppingcenter i byen Krementjuk ramt af et russisk missilangreb ifølge Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj.

Kort efter klokken et natten til tirsdag oplyser den ukrainske redningstjeneste, at 16 har mistet livet, og at 59 er sårede efter angrebet.

- Det er ikke et uheld, at det ramte der. Det er et overvejet russisk angreb, der skulle ramme dette shoppingcenter, siger Volodymyr Zelenskyj.

Ifølge præsidenten befandt over 1000 mennesker sig inde i shoppingcenteret, da angrebet skete.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, der også er til stede ved G7-topmødet, har kaldt bombningen af shoppingcenteret for en "vederstyggelighed".

- Vi deler smerten, som ofrenes familier føler, og vreden, når man konfronteres med sådan grusomhed. Det russiske folk må se sandheden, skriver han og deler en video fra shoppingcenteret, kort efter at angrebet fandt sted.

EU-præsident Charles Michel har kaldt angrebet forfærdeligt og lovet Ukraine fortsat støtte.

- Ruslands taktik om at skræmme og intimidere kommer aldrig til at virke, skriver han på Twitter.

En talsmand for FN, Stéphane Dujarric, har desuden fordømt angrebet.

- Ingen form for civil infrastruktur - herunder selvfølgelig shoppingcentre - og ingen civile må nogensinde være mål for angreb, siger han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Chok for socialdemokrater: Thomas Kastrup takker af som borgmester
Luk