Geranium er kåret som verdens bedste restaurant

Tre danske restauranter ligger på listen over verdens 50 bedste restauranter.

Michelinkokken Rasmus Kofoed kan mandag tilføje endnu en bedrift til sin liste. Geranium, som han er køkkenchef på, er blevet kåret som verdens bedste restaurant. (Arkivfoto). <i>Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix</i>

Michelinkokken Rasmus Kofoed kan mandag tilføje endnu en bedrift til sin liste. Geranium, som han er køkkenchef på, er blevet kåret som verdens bedste restaurant. (Arkivfoto). Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Den danske restaurant Geranium indtager nu førstepladsen på listen over verdens 50 bedste restauranter.

Den trestjernede michelinrestaurant, der ligger med udsigt over Fælledparken i København, blev hyldet ved en prisuddeling i London mandag aften.

Sidste år blev det til en andenplads til Geranium. Restauranten blev da overgået af danske Noma, som også flere gange tidligere har ligget på førstepladsen.

Grundet en ny regel er Noma ikke længere at finde på listen. Akademiet bag listen ønsker nemlig ikke, at de samme restauranter år efter år skal dominere topplaceringerne.

Noma er i stedet blevet optaget i en særlig gruppe for tidligere vindere kaldet Best of the Best, som kan oversættes til de bedste af de bedste.

På scenen i London udtrykker Geraniums køkkenchef, Rasmus Kofoed, taknemmelighed over at have det "mest loyale og fantastiske hold".

- Denne hæder handler ikke om at være bedre end andre, siger han videre.

- Det er en fejring af os alle. Så tak til Worlds 50 Best for at bringe os alle sammen igen. Nu føler jeg, at det er tid til noget hygge.

Rasmus Kofoed blev i 2016 den første danske kok til at få tre michelinstjerner.

Han er samtidig den første til at vinde både guld-, sølv- og bronzemedaljer ved den internationale konkurrence Bocuse d'Or, som er det uofficielle VM for kokke.

Geranium åbnede i 2007. Maden tager udgangspunkt i danske og skandinaviske smage, og restauranten bruger primært økologiske råvarer, der er i sæson.

Med på scenen til prisoverrækkelsen var også Søren Ledet, der ligesom Ramus Kofoed er medejer af Geranium. Mens Kofoed styrer maden, er det sommelieren Søren Ledet, der har styr på vinen.

To andre danske restauranter kom også på den prestigefyldte liste. Der er tale om Alchemist og Jordnær. De blev placeret på henholdsvis en 18.-plads og en 38.-plads.

Begge restauranter kom på listen for første gang.

Det er World's Best Restaurant Academy, der sammensætter listen. Akademiet er skabt udelukkende med det formål at lave den årlige liste.

Bedømmelserne bygger på stemmer fra et panel på 1080 kulinariske kendere. En tredjedel af dem er kokke og restaurantører, mens de andre to tredjedele udgøres af henholdsvis madskribenter og berejste gastronomer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden