Guvernør melder om missilangreb midt i Ukraines næststørste by

Ti personer meldes dræbt efter russisk missilangreb mod den centrale del af Ukraines næststørste by, Kharkiv.

Billedet her viser angiveligt rådhuset i Ukraines næststørste by, Kharkiv, efter et russisk angreb tirsdag. <i>Vyacheslav Madiyevskyy/Reuters</i>

Billedet her viser angiveligt rådhuset i Ukraines næststørste by, Kharkiv, efter et russisk angreb tirsdag. Vyacheslav Madiyevskyy/Reuters

Flere russiske missilangreb har tirsdag angiveligt ramt i hjertet af Ukraines næststørste by, Kharkiv i den nordøstlige del af landet.

Ifølge byens guvernør, Oleg Sinegubov, har Rusland ramt med krydsermissiler og såkaldte Grad-missiler, der affyres fra en kampvogn.

Ti personer skal være dræbt i angrebet. Derudover skal 35 personer være kommet til skade. Det oplyser Anton Heraschenko, der er rådgiver i det ukrainske udenrigsministerium, på sociale medier.

- Murbrokkerne er ved at blive fjernet, og så vil der dukke endnu flere døde og kvæstede op, skriver rådgiveren i et opslag.

En video, som guvernøren har delt, viser angiveligt Kharkivs rådhus blive ramt af et missil. Nyhedsbureauet Reuters oplyser, at videoens ægthed ikke er bekræftet uafhængigt. Den er dog delt flere steder på sociale medier.

- Sådanne angreb er et folkedrab på det ukrainske folk. Det er en krigsforbrydelse mod civilbefolkningen, siger Sinegubov på sociale medier i en video, hvor han er iført skudsikker vest og hjelm.

Sinegubov siger, at Kharkiv indtil videre holder stand mod Ruslands offensiv.

Den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, har efterlyst yderligere sanktioner mod Rusland efter det "barbariske" angreb mod Kharkiv.

- Præsident Vladimir Putin formår ikke at knække Ukraine. Han udfører flere krigsforbrydelser, fordi han er frustreret. Han dræber uskyldige civile.

- Verden kan og skal gøre mere. Øg presset, og isoler Rusland fuldstændigt, skriver udenrigsministeren på sociale medier.

Der bor ifølge nyhedsbureauet AFP cirka 1,4 millioner indbyggere i Kharkiv.

En anden ukrainsk by, den sydlige havneby Mariupol, er også under fortsat angreb fra russerne. Det siger byens borgmester tirsdag morgen.

- Der er boligområder, der er blevet ramt de seneste fem dage. Det drejer sig om skoler og huse. Der er mange tilskadekomne. Der er kvinder og børn, der er blevet dræbt, siger borgmesteren Vadym Boichenko.

Rusland indledte invasionen af Ukraine natten til torsdag i sidste uge.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.