Hackeres markedsplads er lagt ned i international politiaktion

Sverige er blandt de lande, der står bag aktion mod hackere, som solgte følsomme oplysninger om millioner.

Forbundspolitiet FBI i USA har samarbejdet med blandt andet svensk politi om efterforskning mod hackeres markedsplads. (Arkivfoto) <i>Yuri Gripas/Reuters</i>

Forbundspolitiet FBI i USA har samarbejdet med blandt andet svensk politi om efterforskning mod hackeres markedsplads. (Arkivfoto) Yuri Gripas/Reuters

En illegal markedsplads, hvor hackere i flere år har solgt oplysninger om blandt andet kreditkort og bankkonti, er blevet lagt ned i en stor aktion, som er udført af politi i USA og Europa.

Det oplyser den europæiske politimyndighed Europol og det amerikanske justitsministerium tirsdag.

"RaidForum" har ifølge Europol været betragtet som et af verdens største fora for hackere med en halv million brugere.

Herfra er der blevet solgt adgang til personoplysninger hentet fra for eksempel amerikanske selskaber. De følsomme oplysninger blev skaffet ved hacking, hedder det.

I Europa har politiet i Sverige, Portugal, Storbritannien, Tyskland og Rumænien været involveret i efterforskningen i "Operation Tourniquet", som af Europol kaldes kompleks, og som har strakt sig over et års tid.

Grundlæggeren og hovedadministratoren af "RaidForum" er ifølge en pressemeddelelse fra Justitsministeriet i USA en 21-årig portugisisk mand.

Han blev anholdt i Storbritannien 31. januar og har siden været varetægtsfængslet med henblik på at blive udleveret til strafforfølgning i USA.

Den 21-årige er i USA, hvor forbundspolitiet FBI og Secret Service har arbejdet på sagen, tiltalt for blandt andet omfattende identitetstyveri.

I forummet blev der solgt adgang til oplysninger om flere millioner personer verden over, oplyser Justitsministeriet i Washington. De var blevet stjålet fra selskaber, universiteter og myndigheder.

"RaidForum" blev lanceret i 2015, og i begyndelsen skete der også koordinering og understøttelse af forskellige former for elektronisk chikane, mener FBI.

Ved aktionen er tre domæner blevet overtaget af myndighederne: "raidforums.com", "Rf.ws" og "Raid.lol".

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.