Haiti udleverer frygtet bandeleder til USA

Germine Joly er blevet udleveret til USA, hvor han er sigtet for våbensmugling og bortførelse af amerikanere.

Hundredvis af haitianere har måttet gå fra hus og hjem på grund af den tiltagende bandekrig i landet. <i>Ralph Tedy Erol/Reuters</i>

Hundredvis af haitianere har måttet gå fra hus og hjem på grund af den tiltagende bandekrig i landet. Ralph Tedy Erol/Reuters

Lederen af en af Haitis mest magtfulde bander - 400 Mawazo - er blevet udleveret til USA, oplyser haitianske myndigheder tirsdag.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Germine Joly, som også går under navnet Yonyon, er blandt andet blevet sigtet for våbensmugling og bortførelse af amerikanske statsborgere.

Joly har allerede siddet indespærret i Haitis hovedstad, Port-au-Prince, men har i flere år fortsat styret 400 Mawozo-banden fra sin fængselscelle.

Forespørgslen om at få Joly udleveret kom fra USA i slutningen af april.

Sidste år bortførte banden 17 nordamerikanske missionærer samt deres familiemedlemmer, heriblandt fem børn.

Også en diplomat fra Den Dominikanske Republik er bortført af banden, som krævede en halv million dollar for hans løsladelse. Det svarer til cirka 3,52 millioner kroner.

400 Mawozo-banden har i adskillige år kontrolleret et strategisk område i Haiti, som blandt andet indebærer kontrol med vigtige veje til den nordlige del af landet.

Banden har også i høj grad kontrol med landvejen til Den Dominikanske Republik. Den Dominikanske Republik og Haiti ligger begge på øen Hispaniola.

Bandekriminaliteten har for alvor taget til i Haiti, efter at præsident Jovenel Moïse blev likvideret i juli sidste år.

Siden har de haitianske myndigheder mistet kontrollen med en stor del af både hovedstaden og provinsen.

Flere hundrede familier har set sig nødsaget til at flygte fra Port-au-Prince inden for de seneste ti dage. Her har 400 Mawozo bekriget en anden bande i forstæder til hovedstaden.

Mindst 20 civile har mistet livet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.