Hamas har henrettet fem palæstinensere i Gazastriben

To af de fem henrettede havde angiveligt givet oplysninger til Israel, oplyser den islamistiske gruppe.

Søndag morgen blev der eksekveret dødsstraffe mod to personer, som var dømt for at samarbejde med Israel, og tre andre, som var dømt for kriminalitet, hedder det i en presseerklæring fra Hamas, som kontrollerer Gazastriben og Gaza By. (Arkivfoto). <i>Mohammed Salem/Reuters</i>

Søndag morgen blev der eksekveret dødsstraffe mod to personer, som var dømt for at samarbejde med Israel, og tre andre, som var dømt for kriminalitet, hedder det i en presseerklæring fra Hamas, som kontrollerer Gazastriben og Gaza By. (Arkivfoto). Mohammed Salem/Reuters

Den militante islamistiske organisation Hamas siger, at den søndag har henrettet fem palæstinensere i Gazastriben - deriblandt to mænd, som skal have samarbejdet med Israel.

- Søndag morgen blev der eksekveret dødsstraffe mod to personer, som var dømt for at samarbejde med besættelsesmagten, og tre andre, som var dømt for kriminalitet, hedder det i en presseerklæring fra Hamas.

De tre, som blev dømt for kriminalitet, skal have begået drab.

De to, som Hamas mener samarbejdede med Israel, var en mand i 40'erne og en mand i 50'erne.

Den ældste af dem skal have givet israelere informationer om Hamas-medlemmer og om placeringer af raketaffyringsramper. Disse informationer skal være givet i 1991.

Manden i 40'erne skal i 2001 have givet Israels efterretningstjeneste informationer, som førte til "martyrdøden" for indbyggere i Gaza, siger Hamas.

De to mænd var begge medlemmer af palæstinensiske sikkerhedsstyrker. De blev skudt, mens de tre andre blev hængt.

Hamas henrettede senest palæstinensere fra Gaza i 2017. Dengang blev tre mænd henrettet, efter at de skal have medvirket til drabet på en Hamas-leder.

Tidligere har Hamas henrettet flere andre personer for angiveligt samarbejde med Israel.

Hamas er den næststørste palæstinensiske organisation efter Fatah - den politiske bevægelse, hvor den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas er frontfigur.

Hamas tog magten i Gazastriben i 2007, hvor det kom til væbnet konflikt mellem palæstinenserne i Fatah og Hamas.

Hamas anses for at være en terrororganisation af USA, EU og Israel.

/ritzau/dpa

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.