Holdet der er en torn i øjet på Trump er alle genvalgt

"The Squad", som er seks minoritetskandidater, står alle til at blive genvalgt til Repræsentanternes Hus.

Fra venstre på billedet ses Rashida Tlaib, Ilhan Omar, Ayanna Pressley og Alexandria Ocasio-Cortez. Disse fire var dem, der i 2018 blev kendt som "The Squad". Efterfølgende er den mandlige kandidat Jamaal Bowman og kvinden Cori Bush stødt til gruppen. (Arkivfoto). <i>J. Scott Applewhite/Ritzau Scanpix</i>

Fra venstre på billedet ses Rashida Tlaib, Ilhan Omar, Ayanna Pressley og Alexandria Ocasio-Cortez. Disse fire var dem, der i 2018 blev kendt som "The Squad". Efterfølgende er den mandlige kandidat Jamaal Bowman og kvinden Cori Bush stødt til gruppen. (Arkivfoto). J. Scott Applewhite/Ritzau Scanpix

Fem kvinder og en mand, der samlet udgør "The Squad" (holdet, red.), er alle genvalgt til Repræsentanternes Hus for demokraterne ved det amerikanske midtvejsvalg.

Det skriver The New York Times.

Kvinderne Alexandria Ocasio-Cortez fra New York, Ilhan Omar fra Minnesota, Ayanna Pressley fra Massachusetts og Rashida Tlaib fra Michigan blev kendt som gruppen i 2018.

Efter valget i 2020 stødte den mandlige kandidat Jamaal Bowman fra New York og kvinden Cori Bush fra Missouri til gruppen.

De seks kandidater er alle under 50 og har en minoritetsbaggrund.

Gruppen stiller alle op for Demokraterne og tilhører den mere progressive venstrefløj hos partiet.

De er kendt for at have mærkesager, som sætter fokus på sundhedstilbud til alle amerikanere og hårdere tiltag på klimaområdet.

Det er tidligere republikanske præsident Donald Trump, der har navngivet gruppen for "The Squad", og han har flere gange tidligere udtalt sig stærkt kritisk om gruppen.

Ovenpå genvalget har Alexandria Ocasio-Cortez på det sociale medie Twitter takket sine støtter.

- Tak til alle medlemmer af vores fællesskab og alle græsrodsstøtter for at betro mig det store ansvar at repræsentere New York i Kongressen, skriver hun.

Cori Bush, der er blevet genvalgt i Missouri, er også kommet med en reaktion på Twitter.

- St. Louis, det er mit livs ære at repræsentere jer i Kongressen, og det vil være et privilegium fortsat at tjene jer som kongresmedlem, skriver Bush.

Alle seks medlemmer af gruppen er blevet valgt til Repræsentanternes Hus, hvor der sidder 435 medlemmer. Det der det ene af Kongressens to kamre.

I Repræsentanternes Hus er alle medlemmer på valg hvert andet år, mens at i Senatet, der er Kongressens andet kammer, vælges kandidaterne for en periode på seks år.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.