Hospital slukker for respiratoren hos 12-årig britisk dreng

En hjerneskadet dreng, der har været centrum for et langstrakt opgør mellem forældre og læger, er død.

Archies mor, Hollie Dance, meddelte lørdag, at der var slukket for Archies respirator. Han døde lidt over to timer senere. <i>Dominic Lipinski/Ritzau Scanpix</i>

Archies mor, Hollie Dance, meddelte lørdag, at der var slukket for Archies respirator. Han døde lidt over to timer senere. Dominic Lipinski/Ritzau Scanpix

En 12-årig, hjerneskadet dreng fra Storbritannien er død, efter at et hospital i London lørdag har slukket for hans respirator.

Det oplyser drengens mor til journalister uden for Royal London Hospital.

Drengen, der hedder Archie Battersbee, har været centrum for et længere retligt opgør mellem forældrene og sundhedsvæsenet. Historien har det seneste stykke tid fyldt meget i de britiske medier.

Forældrene har gjort alt for at holde respiratoren i gang. Lægerne har omvendt sagt, at det ikke gav mening, at han blev holdt kunstigt i live.

- Sådan en smuk lille dreng. Han kæmpede til det allersidste, lyder det lørdag grådkvalt fra Archies mor, Hollie Dance.

- Jeg er verdens stolteste mor, siger hun videre.

Archie døde, godt to timer efter at respiratoren blev slukket.

Moren fandt i april sin søn bevidstløs i deres hjem. Han havde mærker om halsen, der indikerede, at han havde haft en ledning viklet om halsen.

Det menes, at han kan have prøvet at deltage i en udfordring på sociale medier, hvor det gælder om at holde vejret, indtil man besvimer.

En dommer erklærede sig i juni enig med læger i, at Archie var hjernedød. Det betød, at man kunne slukke for drengens respirator.

Siden da har forældrene dog ved forskellige instanser forsøgt at få medhold i, at der ikke bør slukkes for drengens respirator.

De har blandt andet argumenteret for, at særlige behandlinger i Italien eller Japan kunne forbedre Archies tilstand. Det argument fremlagde de over for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der dog afviste at blande sig.

Forældrene lykkedes heller ikke med at få flyttet Archie til et hospice, hvor han ville kunne have tilbragt sine sidste timer.

- Alle retlige muligheder er udtømte, lød det fredag fra en talsmand fra kampagnegruppen Christian Concern, som har samarbejdet med familien.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden