Hovedtiltalt i retssag efter Paris-angreb anker ikke

Den 32-årige Salah Abdeslam får livstidsdom efter terrorangreb i Paris i 2015. Han har undladt at anke dom.

Den hovedtiltalte i den omfattende retssag efter jihadist-angrebene i Paris i november 2015 anker ikke sin strafdom, skriver AFP. De 19 andre, som blev idømt straffe for deres rolle i forberedelserne af angrebene, har også afvist at appellere. <i>Benoit Peyrucq/Ritzau Scanpix</i>

Den hovedtiltalte i den omfattende retssag efter jihadist-angrebene i Paris i november 2015 anker ikke sin strafdom, skriver AFP. De 19 andre, som blev idømt straffe for deres rolle i forberedelserne af angrebene, har også afvist at appellere. Benoit Peyrucq/Ritzau Scanpix

Den hovedtiltalte i den omfattende retssag efter jihadist-angrebene i Paris i november 2015 anker ikke sin strafdom, skriver AFP.

Den 32-årige Salah Abdeslam havde ikke reageret, da tidsfristen for en anke udløb ved midnat mellem mandag og tirsdag.

Anklagemyndigheden har efterfølgende slået fast, at dommen nu er gældende, og at Abdeslam skal tilbringe resten af sit liv i fængsel.

De 19 andre, som blev idømt straffe for deres rolle i forberedelserne af angrebene, har også afvist at appellere. Alle havde ti dage til at give meddelelse om en appel, og den frist udløb sent mandag aften

Den mest omfattende retssag i moderne fransk historie fik onsdag 29. juni sat et punktum, mere end seks et halvt år efter at et terrorangreb i Paris kostede 130 civile livet og sårede mindst 351.

Alle tiltalte på nær én blev kendt skyldige i alle anklagepunkter i retssagen, der omfattede 330 advokater, 300 vidner, 2500 sagsøgere og sagsakter på mere end en million sider.

I alt 20 personer var tiltalt, heraf seks in absentia. Det vil sige, at de ikke var til stede under sagen. Fem af dem menes at være blevet dræbt i Syrien.

Angrebet, som et hold på ti jihadister udførte, fandt sted 13. november på Frankrigs nationale stadion, barer og koncertstedet Bataclan.

Salah Abdeslam, der er den eneste nulevende, der deltog aktivt i angrebet, blev idømt fængsel på livstid for drab, drabsforsøg og relation til en terrororganisation.

Fransk-marokkanske Abdeslam, der i dag er 32 år, tog under angrebet sit selvmordsbælte af og flygtede til Bruxelles, hvor mange af ekstremisterne kom fra.

Under retssagen sagde han, at det gik op for ham, at han ikke ønskede at slå mennesker ihjel. Anklagemyndigheden sagde derimod, at hans våben ikke virkede, og at han havde til hensigt at dræbe lige så mange som de andre i gruppen.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden