Hund hædret for at opdage over 200 sprængladninger i Ukraine

Søndag hyldede Ukraines præsident dem, der rydder miner i landet under russisk invasion. Heriblandt en hund.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Præsident Volodymyr Zelenskyj har søndag overrakt en tapperhedsmedalje til hunden Patron og hans ejer for deres indsats under Ruslands invasion i Ukraine.

Patron er af racen Jack Russell og er en sprængstofhund, der har til opgave at snuse efter sprængladninger som for eksempel miner i byen Tjernihiv i det nordøstlige Ukraine.

Den har fået æren for at opdage mere end 200 sprængladninger og forhindre eksplosioner siden krigens begyndelse 24. februar.

Hunden er desuden blevet symbol på ukrainsk fædrelandskærlighed, og CNN beskriver Patron som landets mest berømte hund.

Sammen med ejeren fik hunden en pris for tro tjeneste.

Ukraines præsident overrakte prisen ved et pressemøde i hovedstaden Kyiv med den canadiske premierminister, Justin Trudeau.

- I dag vil jeg belønne de ukrainske helte, som allerede rydder vores land for miner. Og sammen med vores helte er en vidunderlig lille minør - Patron, siger Zelenskyj i en erklæring efter ceremonien.

- Minørerne hjælper ikke kun med at neutralisere sprængstoffer, men lærer også vores børn de nødvendige sikkerhedsregler i områder, hvor der er minetrusler, lyder det videre.

Canada deltog i pressemødet, da mineryddergruppen i Tjernihiv bruger canadisk teknologi. Trudeau lod under ceremonien som om, han ledte efter godbidder i sine lommer - dog uden held.

Under pressemødet gøede og logrede Patron med halen og fik det fremmødte publikum til at grine.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.