Hvidhval er død efter stor redningsaktion i Seinen

Det lykkedes onsdag at redde en strandet hvidhval i Seinen. Den var dog afkræftet og er død kort tid efter.

Hvidhvalen blev placeret i en nedkølet lastbil, da den var blevet reddet op fra Seinen. Den overlevede dog ikke turen i lastbilen. <i>Benjamin Legendre/Ritzau Scanpix</i>

Hvidhvalen blev placeret i en nedkølet lastbil, da den var blevet reddet op fra Seinen. Den overlevede dog ikke turen i lastbilen. Benjamin Legendre/Ritzau Scanpix

En hvidhval, der onsdag blev reddet op af den franske flod Seinen, er død blot få timer efter den omfattende redningsaktion.

Det oplyser de lokale myndigheder i det franske område Calvados.

Hvalen blev tidligt onsdag morgen løftet op i et net ved hjælp af kran.

Herefter blev den placeret i en nedkølet lastbil, der efter planen skulle køre den til kystbyen Ouistreham. Men den døde altså, inden det nåede så vidt.

- På trods af en hidtil uset redningsaktion må vi desværre meddele, at hvalen er død, skriver myndighederne i Calvados i Normandiet.

Hvidhvalen er en fredet dyreart. Den lever normalt i kolde, arktiske farvande.

Hvalen blev spottet for en uge siden på vej mod den franske hovedstad, Paris, og befandt sig tirsdag omkring 130 kilometer inde i landet.

Redningsaktionen involverede omkring 80 mennesker. Herunder 40 brandmænd og mange politibetjente, som hjalp med at sikre området.

Hvalens helbred var forringet, og den var også holdt op med at spise.

Derfor var der allerede tidligt tvivl om, hvorvidt hvalen ville overleve, siger Isabelle Dorliat-Pouzet, generalsekretær i Eure-departementet i Normandiet.

- Dyrlægerne er ikke nødvendigvis særlig optimistiske i forhold til hvidhvalens helbred. Den er forfærdeligt tynd, og det lover ikke godt for dens forventede levetid, sagde hun få timer inden hvalens død.

Hvalen, der onsdag er død, er den blot anden hvidhval, der nogensinde er blevet spottet i Frankrig. Den første blev trukket ud af mundingen på Loire-floden i et fiskenet i 1948.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.