Indisk delstat opretholder forbud mod hijab i klasseværelset

En domstol i den indiske stat Karnataka har opretholdt forbud mod muslimske skolepigers brug af hijab.

Politi ses her foran domstolen i Karnataka, efter at den tirsdag opretholdt et forbud mod hijab i delstatens klasseværelser. <i>Manjunath Kiran/Ritzau Scanpix</i>

Politi ses her foran domstolen i Karnataka, efter at den tirsdag opretholdt et forbud mod hijab i delstatens klasseværelser. Manjunath Kiran/Ritzau Scanpix

Det skal fremover fortsat være forbudt for muslimske skolepiger at bære hijab i klasseværelset i den indiske delstat Karnataka.

Det står klart, efter at forbuddet tirsdag er blevet opretholdt ved en domstol i den sydlige stat. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hijab er et tørklæde, der ofte bæres af muslimske piger og kvinder. Det dækker håret og halsen, så kun ansigtet er tydeligt.

Tirsdagens afgørelse ventes potentielt at kunne danne præcedens for resten af landet. Den har derfor også været imødeset med spænding i Indien, hvor spændinger mellem hinduer og muslimer er taget til i de seneste år.

Striden om brug af hijab i klasseværelser har ført til demonstrationer fra muslimske studerende og forældre. Der har også været sammenstød.

- Vi mener ikke, at hijab båret af muslimske kvinder er en del af en væsentlig religiøs tradition og praksis ved islam, hedder det i afgørelsen fra chefdommer Ritu Raj Awasthi ved domstolen i Karnataka.

Kvinder og piger med hijab har tidligere været i centrum ved at demonstrere mod hijab-forbud i klasseværelser i Karnataka.

Regeringen i delstaten besluttede at lukke skolerne, efter at det kom til voldelige sammenstød ved disse demonstrationer.

Striden i Karnataka er opstået i Udupi-distriktet. Deter en stærk bastion for Modis hindunationalistiske parti Bharatiya Janata Party (BJP).

Hindunationalisme er taget til i Indien til under premierminister Narendra Modi, som har været ved magten i otte år. Det muslimske mindretal i Indien udgør omkring 13 procent af landets 1,35 milliarder indbyggere.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden